Skip to main content

Gunstige prijzen dankzij het hybride ontwerp

Met andere woorden, een klant specifieke bestelling kan worden omgezet in een serieproduct tegen een zeer aantrekkelijke prijs. In het kader van een prijsgevoelig project heeft EMKA het idee van een hybride knelsluiting ontwikkeld en dit concept direct in de praktijk gebracht. Het resultaat is een roestvrijstalen sluiting met een aluminium behuizing, die door zijn hoge weersbestendigheid in alle branches kan worden toegepast.

NIEUWE KNEVELSLUITING MET ALUMINIUM BEHUIZING

Niet alleen in de automobielsector is er vraag naar het hybride ontwerp, zoals blijkt uit de laatste ontwikkeling van EMKA. Wat deze hybride knevelsluiting vooral onderscheidt van de conventionele versie, is de behuizing, die van aluminium is gemaakt. Alle andere componenten zijn identiek en gemaakt van roestvrij staal, vandaar de benaming "hybride". Dankzij de compacte bouwwijze en de hoge weerbestendigheid kan deze vergrendelingsoplossing op vele gebieden worden toegepast, bijv. in windkrachtcentrales, tunnelbouw, verkeersinstallaties en de spoorwegsector. De knevelsluiting maakt gebruik van hetzelfde gatenpatroon als de 1000-modellen. Het slot is corrosiebestendig en biedt een uitstekende weerstand tegen schokken en trillingen. Tenslotte is zij brandwerend conform DIN EN 45545-3 E20.

Thorsten Kuhnke, hoofd van de afdeling Design, Ontwikkeling & Innovatie bij EMKA, legt uit: "Met de hybride knevelsluiting kunnen we een voordelig alternatief bieden voor een volledig roestvrijstalen product - ook voor gebieden met brandveiligheidseisen E20 of E15. De gewichtsbesparing tot 30% als gevolg van het hybride ontwerp kan bijzonder voordelig zijn voor toepassingen in de transportsector".

De toepassingsgebieden van de hybride draai-span-sluiting en de vergelijkbare roestvrijstalen varianten zijn identiek. Daar waar de nadruk ligt op schok- en trilbestendigheid, alsmede op compressie op het sluitpunt, kan de hybride compressiesluiting zonder beperkingen worden gebruikt.

Productvoordelen in een notendop

  • Materiaal behuizing: hard geanodiseerd aluminium
  • Kleur behuizing: technisch anodiserend natuur
  • Materiaal binnenkant, zeskantkopschroef en moer gemaakt van AISI 316
  • Gewichtsbesparing ca. 30%
  • Brandwerende test conform DIN EN 45545-3 E20
  • Succesvol getest over 10.000 cycli (ca. 120 N belasting)