Skip to main content

Bedrijfsgeschiedenis

EMKA vestigt en opent nieuw geaccrediteerd testlaboratorium in Wuppertal, Duitsland

Relocation of Heinrich Strenger GmbH & Co. KG to EMKA Headquarters in Velbert
In May 2018 the subsidiary company Heinrich Strenger GmbH & Co. KG has moved to its new premises at Velbert and consequently relocates itself to the headquarter of EMKA GmbH & Co. KG. The Heinrich Strenger GmbH & Co. KG has been formerly based in Heiligenhaus of Germany for 170 years. With their new base they do not only benefit from the latest technical infrastructure and modern production sites, but also from the central warehouse logistics of EMKA itself.
more...

Relocation of EMKA Middle East 
The EMKA subsidiary Middle East was founded in Dubai in 2007 and is located in the free trade zone “Jebel Ali” nearby the port today. From there EMKA Middle East takes care of the countries of the Gulf Cooperation Council (GCC) as well as Egypt.

EMKA Group acquires second plant including mould making in Gorazde, Bosnia

EMKA's new second plant in Bosnia primarily produces moulds and injection moulded parts for the automotive and electrical industries. The company is even one of the world's leading mould manufacturers with a capacity of 900 high-precision moulds per year. EMKA itself has had its moulds for plastic injection moulding and zinc die casting produced there for many years.
more...

New facilities for EMKA Inc. in Middletown, PA
The subsidiary in the USA was opened in 1983 in St. Louis/Missouri and was moved only one year later to Harrisburg, the capital of Pennsylvania. In 1993 EMKA built its own facility in Middletown, PA only 15km southeast of Harrisburg. Three years later and due to the continuing success of EMKA Inc. the facility was widely enlarged.

 

EMKA Italia: Expansion at new location

In September 2016 EMKA Italia s.r.l. relocates to more suitable facilities in Pastrengo. With increased production areas for punching, bending and forming technology, vulcanization systems, tampon printing and enlarged storage space, EMKA Italia is now in the position to offer a more flexible and customized service quality concerning the individual requirements of its clientele.Foundation EMKA Ukraina near Kiev, Ukraine

With the opening of its ukrainian subsidiary, the EMKA Group is responding to the nationwide increasing demand pursuing consequently its growth policy.

 

Overname van stainless steel precision casting site AD KRUŠIK – Precizni liv in Mionica, Servië. De EMKA groep koopt het RVS precisie giet bedrijf AD KRUŠIK – Precizni liv met 10,000 m² vloer oppervlakte te Mionica in Servië. Met deze aankoop en de oprichting van EMKA Feinguss zet EMKA de standaard volgens beproefde Europese normen en verkort de logistieke levertijd voor Europa naar twee tot drie dagen. 

meer...

 

Oprichting EMKA Beschlagteile Iberica S.L. in Arnedo / La Rioja, Spanje

 

Uitbreiding van de productiefaciliteit in Goražde, Bosnië-Herzegovina
EMKA investeert elf miljoen euro in de uitbreiding van de fabriek te Goražde tot een productie oppervlakte van circa 20,000 m². Met de bouw van deze fabriek is de EMKA groep verzekerd van een efficiënt en modern productieproces en kan hiermee nog flexibeler voldoen aan de toenemende eisen van de wereldmarkt.
meer...

Nieuw distributiecentrum voor Azië in Tianjin, Volksrepubliek China
Aanzienlijke kostenbesparing voor het transport en in het algemeen kortere levertijden voor de klanten in Azië - dat zijn de doelstellingen die EMKA nastreeft met zijn nieuwe distributiecentrum in de vrijhandelszone Tianjin, een metropool in het noordoosten van China.
meer...

Oprichting EMKA Asia Ltd. in Hong Kong

 

Overname van Heinrich Strenger GmbH & Co. KG in Heiligenhaus, Duitsland 
Met de overname van de sinds 1874 gevestigde onderneming Heinrich Strenger GmbH & Co. KG breidt de EMKA groep zijn assortiment uit door het toevoegen van het sluitbouten, ramen en bouwbeslag, de belangrijkste producten van het bedrijf uit Heiligenhaus.
more...

Oprichting EMKA Mexico Beschlagteile in Mexico City, Mexico

 

Overname van Sealing Systems La Rioja in Arnedo, Spanje
EMKA neemt de Spaanse fabrikant van afdichtingen Sealing Systems La Rioja over en vergroot zo de productiecapaciteit en mogelijkheden van de EMKA groep significant op het gebied van afdichtingen en profielen.
meer...

Nieuw technologiecentrum in Wuppertal, Duitsland 
EMKA vestigt een nieuw technologiecentrum in Wuppertal. Met een team van vierentwintig hooggekwalificeerde deskundigen uit verschillende gebieden is dit het middelpunt voor alle ontwikkel en design taken van de EMKA groep. 
meer...

 

Overname van DGTH Produktions GmbH in Heiligenhaus, Duitsland
EMKA neemt de operationele activiteiten over van DGTH Produktions GmbH. Met deze overname vergroot EMKA zijn capaciteiten op het gebied van hoogwaardige componenten voor de hardware en automotive sector. 

meer...

Oprichting van EMKA Profiles Ltd. in Birmingham, Engeland 
De EMKA groep blijft groeien en neemt haar jarenlange leverancier van afscherm- en afdichtprofielen Happich Profiles Ltd over en richt een nieuw bedrijf op, EMKA Profiles Ltd. Met deze overname is EMKA voor de eerste keer in staat om haar klanten te voorzien van zelf geproduceerde afscherm- en afdichtprofielen.

meer...

 

Overname Paul Oberholz und Söhne Schloss- und Beschlagfabrik GmbH in Velbert, Duitsland. EMKA neemt het in Velbert gevestigde Paul Oberholz und Söhne Schloss- und Beschlagfabrik GmbH (POS) over, een specialist op het gebied van voertuig constructie, gevestigd in Velbert. Met deze overname vergroot de EMKA groep haar mogelijkheden in sluitsystemen voor toepassingen op het geboed van vervoer en airconditioning toepassingen.

 

Oprichting EMKA India Panel Accessories Pvt Ltd. in Bangalore, India

Oprichting EMKA Middle East LLC in Dubai

Oprichting S.C. EMKA Beschlagteile SRL in Sibiu, Romenië

 

Overname Präzisionsdruckguß Fedder & Löhr GmbH & Co. KG in Solingen, Duitsland 

ILS neemt het in Sollingen op 1973 opgerichte bedrijf Fedder & Löhr GmbH & Co. KG over, specialist in aluminium spuitgieten en smeden.

Uitbreiding van de productielocatie in Wuppertal, Duitsland.

Oprichting EMKA Okovi d.o.o. in Slavonski Brod, Kroatië

 

Oprichting ILS Speth GmbH in Wuppertal, Duitsland 

De bedrijven IMK DRUCKGUSS GmbH en Lenzner GmbH, leden van de EMKA groep, worden samengevoegd tot Ewald Speth Antriebstechnik GmbH en handelen onder de naam ILS Speth GmbH. Met deze stap wordt de productie gebieden verspanen en zink spuitgieten geconsolideerd op de site in Wuppertal.

Oprichting EMKA Bosnia in Goražde, Bosnië en Herzegovina
Na vele jaren te hebben samengewerkt met partner BEKTO, neemt EMKA alle aandelen van BEKTO International d.o.o. over en richt de 100% dochter EMKA Bosnia d.o.o. op.

 

Oprichting EMKA Polska Sp.z.o.o. in Tuszyn, Polen

 

Overname Gallet Cima AG 

EMKA neemt alle aandelen over van Gallet Cima AG die vanaf dan als EMKA Electronic AG door het leven gaan. Met deze overname breidt de EMKA groep haar product portfolio uit met klant-specifieke hardware en software ontwikkelingen, alsmede de ontwikkeling en realisatie van elektronische sluitsystemen.

 

Overname ROLEZ in Bourré, Frankrijk. EMKA neemt het Franse bedrijf ROLEZ over in het kader van haar continue groeit strategie. Hiermee vult de EMKA groep haar product portfolio aan met een breed scala van sloten en accessoires. 

meer...

Oprichting EMKA (Tianjin) Industrial Hardware Co. Ltd. in Tianjin, China

 

Overname Fort Securité in Henriville

In het kader van haar voortdurende expansie strategie neemt de EMKA groep de Franse sloten fabrikant Fort Securité over, een dochteronderneming van de Amerikaanse onderneming Fort USA. Met deze overname onderstreept de EMKA groep zijn standaard van een hoge mate van verticale integratie met een groot deel van de in-house productie en internationale ambities.

meer...

 

Oprichting EMKA Kilit Sistemleri Metal Sanayi ve Ticaret Ltd. Sti. in Maltepe / Istanbul, Turkije

 

Oprichting EMKA Beschlagteile AG in Thun, Zwitserland

 

Overname machinefabriek Ewald Speth in Wuppertal, Duitsland 

EMKA neemt de gerenommeerde machinefabriek Ewald Speth over inclusief alle 115 medewerkers, die werd opgericht in Wuppertal in 1874, en blijft het runnen onder de naam Ewald Speth Antriebstechnik GmbH. Het bedrijf uit Wuppertal is een specialist in conische en normale tandwielen en versnellingen voor ieder doeleind.

 

Oprichting van de productielocatie in Goražde, Bosnië en Herzegovina 

De EMKA groep begint met produceren in Bosnië en Herzegovina op de site Goražde in het kader van een samenwerking met het bedrijf Bekto.

 

EMKA verhuist zijn kunststof spuitgiet afdeling naar Velbert, Duitsland 

Met de verdere uitbreiding van de centrale site Velbert in het achterhoofd,  verhuist EMKA haar kunststof spuitgiet afdeling van de site Solingen naar de site Velbert, Duitsland.

Oprichting EMKA Video-Film in Velbert, Duitsland 
EMKA begint met de productie van lege VHS banden op de fabriek te Velbert en bouwt een kopieer loboratorium met ca. 600 eigen filmrechten.

Oprichting EMKA Italia S.r.l. in Verona / Vicenza, Italië

 

Overname van Gorski in Solingen, Duitsland

EMKA neemt het in Solingen gevestigde bedrijf Gorski over, een regionale producent van kunststof spuitgiet onderdelen.

 

EMKA vestigt een centrale locatie in Velbert, Duitsland
De EMKA-groep blijft snel groeien. Om aan de steeds toenemende productie- en opslagvereisten te kunnen voldoen, verplaatst EMKA zijn productiefaciliteiten van de locatie Wuppertal terug naar de locatie Velbert. In combinatie met de verhuizing van de bedrijven IMK Druckguss GmbH en Lenzner GmbH wordt begonnen met de oprichting van een centrale productielocatie in Velbert.

Oprichting van de Franse dochteronderneming "EMKA France" in Parijs.

 

Foundation of EMKA (UK) Ltd. in Coventry, UK

EMKA expands its site in Wuppertal, Germany
In order to meet the ever increasing production and storage requirements, EMKA extends its site in Wuppertal significantly.

 

Overname IMK Druckguss GmbH in Velbert, Duitsland
Mr Friedhelm Runge neemt het in 1980 gestichte Velbertse bedrijf IMK Druckguss GmbH over, een regionale fabrikant van zink gietdelen

Oprichting Emil Krachten Scandinavia AB in Jönköping, Zweden

 

Oprichting EMKA Beschlagteile Ges.m.b.H. in Wenen, Oostenrijk

Oprichting EMKA Inc. in St. Louis/Missouri, USA
De Amerikaanse dochteronderneming werd in 1983 in de Amerikaanse staat Missouri opgericht. Een jaar later werd ze overgebracht van St. Louis naar Harrisburg, de hoofdstad van Pennsylvania.

 

Overname Lenzner GmbH in Wuppertal, Duitsland 

De heer Friedhelm Runge neemt de in Wuppertal gevestigde onderneming Lenzer GmbH over, een regionale specialist in verspaning.

 

EMKA verandert van bedrijfsnaam 

Emil Krachten jr. GmbH & Co. KG wordt: EMKA Beschlagteile GmbH & Co KG toebehoren voor schakelkasten

Friedhelm Runge wordt de enige algemene directeur 
De heer Klaus Krachten stopt als algemeen directeur. De heer Friedhelm Runge is nu de enige algemene directeur van EMKA Beschlagteile GmbH & Co KG toebehoren voor schakelkasten.

 

EMKA verplaatst haar vestiging naar Wuppertal, Duitsland

EMKA verplaatst haar productie faciliteit van Velbert naar Wuppertal om aan de steeds groeiende productie en opslag vereisten te kunnen voldoen, op dit moment zijn al 50 medewerkers in dienst.

 

Oprichting EMKA Nederland B.V. in Schijndel, Nederland.

 

De heer Friedhelm Runge wordt Managing Partner van Emil Krachten jr. GmbH & Co. KG

De heer Friedhelm Runge is de achtste medewerker bij de middelgrote onderneming Emil Krachten jr. GmbH & Co. KG in Velbert. In 1975 wordt de heer Friedhelm Runge Managing Partner. Hij zet een dynamisch groeiproces in beweging wat het bedrijf in de loop der jaren tot een wereldspeler maakt.

 

Oprichting van EMKA in Velbert, Duitsland 

De zakenman Emil Krachten jr. begint in Velbert zijn eigen productiebedrijf voor fietsaccessoires en ijzerwaren Emil Krachten jr. (EMKA).