Skip to main content

ROWEKO en EMKA - 30 jaar samenwerking

De samenwerking tussen ROWEKO en EMKA bestaat al meer dan 30 jaar en is nu succesvoller dan ooit. De oplossingen van de slotenexpert uit Velbert zijn nu in het hele productaanbod van ROWEKO terug te vinden. Het geheim van de langdurige samenwerking? De altijd hoge kwaliteit van de geleverde producten en het welverdiende vertrouwen in het vermogen van EMKA om te voldoen aan de verwachtingen. ROWEKO producten met daarop gemonteerde EMKA sloten zijn goed voor ongeveer 60 procent van de jaaromzet.

Topkwaliteit en leverbetrouwbaarheid staan garant voor succes

ROWEKO produceert sinds 1984 kunststofproducten "made in Germany" voor de verschillende bedrijfstakken. In de bedrijfsvoertuigenbranche is het familiebedrijf uit Lauffen am Neckar (Baden-Württemberg) toonaangevend op nationaal en internationaal niveau. ROWEKO werkt niet met spuitgietmachines, maar met het thermovormprocédé in combinatie met CNC-frezen.

Het aanbod omvat ook diverse andere productiemogelijkheden zoals buigen, lassen en lijmen om complete samenstellingen te produceren. Naast het eigen productaanbod voor bedrijfsvoertuigen produceert dit bedrijf ook technische kunststofonderdelen op basis van tekeningen of samples voor klanten uit verschillende bedrijfstakken. ROWEKO begeleidt het product van idee tot productie - om het even of het om kleine of grote aantallen gaat.

Robuuste plastic transportbuizen veilig afsluiten

Op het gebied van silo- en tankvoertuigen maken slangtransportbuizen en opbergkisten een groot deel uit van het aanbod van ROWEKO. Deze worden aan de buiten- of onderkant van voertuigen bevestigd om slangen of andere werkmaterialen veilig op te bergen. De opbergmiddelen zijn gemaakt van hoogwaardig HD-PE. Deze kunststof is uiterst duurzaam en maakt deze systemen ook zeer robuust. Hierdoor kan ROWEKO een goede bescherming van de inhoud tegen invloeden van buitenaf garanderen.

Naast de compacte deksel is er echter ook een bijpassend stabiel slot nodig om de inhoud te beschermen tegen diefstal. Omdat de kunststofspecialist dit niet zelf produceert, moest hij al in een vroeg stadium op zoek naar een externe leverancier. ROWEKO vertrouwt daarom al jaren op de afsluitoplossingen van EMKA.

De twee familiebedrijven werken al sinds jaar en dag samen. ROWEKO koopt zijn sluitwerk al meer dan 30 jaar in bij Emka in Velbert en daarmee voor een groot deel van hun bestaan. Naast hun lange gezamenlijke geschiedenis worden ze vooral verbonden door hun uitstekende kwaliteit, klantgerichtheid, verticale integratie en leverbetrouwbaarheid.

EMKA's vakmanschap is doorslaggevend

EMKA producten worden nu al decennia lang gebruikt bij ROWEKO. "Het eerste contact ontstond op een beurs", herinnert Alexander Selle, bedrijfsleider bij ROWEKO zich: "Op de in-house beurs van een van onze klanten hebben we onder andere onze opbergkisten met het oude sluitsysteem tentoongesteld, destijds onder leiding van mijn vader. Een vertegenwoordiger van EMKA zag toen mogelijkheden tot verbetering."

Na verschillende ontmoetingen ontstond een samenwerking die tot op de dag van vandaag standhoudt. Beslissend was vooral de aanwezige kennis van zaken. Afsluittechniek is traditioneel het belangrijkste werkterrein van EMKA. Daarom was het mogelijk de klant te overtuigen vanwege de ervaring van zijn ontwerpers en ontwikkelaars. Een ander voordeel is dat EMKA complete sluitsystemen aanbiedt, wat betekent dat handgrepen, scharnieren en kwartslag knevelsloten zorgvuldig op elkaar zijn afgestemd. Dit versnelt coördinatieprocessen en zorgt ervoor dat ROWEKO opbergsystemen altijd met dezelfde kwaliteit geopend en gesloten kunnen worden.

EMKA oplossingen voor het gehele assortiment

ROWEKO maakt gebruik van een breed assortiment EMKA producten: naast kwartslag sloten behoren ook cilindersloten en knevelsloten tot het assortiment, evenals sleutels, espagnolettestangen en sluitlippen. De meest gebruikte manier van afsluiten is echter een veiligheidslot uit het zeer uitgebreide EMKA standaardprogramma. Dankzij het ontwerp voorkomt het op betrouwbare wijze dat het vanzelf losraakt en voldoet het daarom aan de hoogste eisen op het gebied van schok- en trillingsbestendigheid.

Met name voor bedrijfsvoertuigen die vaak over ruw terrein rijden op de bouw of in het veld is dit een belangrijk aspect. Omdat het slot goed afgedicht is tegen water en stof kan het prima binnen de afdichting van de klep/deur worden gebruikt. Dit afsluitsysteem wordt voornamelijk gebruikt voor opbergkisten en deksels van slangtransportbuizen. Naast deze deksels zijn er ook andere producten in het ROWEKO-portfolio die een slot nodig hebben tegen bescherming van diefstal, zoals op- en onderbouwkisten van autotrailers en documenthouders, die zowel afleverbonnen als veiligheidsinstructies kunnen bevatten.

Ook andere EMKA producten worden hier gebruikt, zoals inklapbare handgrepen. Net als EMKA hecht ROWEKO veel waarde aan de leveringsmogelijkheden van de eigen leveranciers. Het bedrijf wil te allen tijde kunnen beschikken over de benodigde producten uit de overeengekomen raamovereenkomst, zonder deze op de eigen locatie te moeten opslaan. Om aan deze eis te voldoen, behoort een klantenmagazijn voor afroeporders of geprefabriceerde onderdelen tot het standaardaanbod van EMKA. Dit garandeert de kortst mogelijke levertijden van ROWEKO. Bovendien ontwikkelt EMKA voortdurend haar aanbod, wat ROWEKO ook de mogelijkheid biedt om haar eigen producten te blijven verbeteren.

Beschikbaarheid bepaalt de jaaromzet

Na jarenlange samenwerking heeft EMKA de onderscheiding verdiend van meest betrouwbare partner. Christian Herzig, Group Sales Manager bij EMKA, weet dat deze status vooral is bereikt door de kwaliteit van het bedrijfsportfolio en de betrouwbaarheid en punctualiteit van de contactpersonen.

"In het begin konden we ROWEKO overtuigen met de technische volwassenheid en kwaliteit van onze componenten", vat Herzig samen. "Maar ze zijn al zo lang onze klant, vooral vanwege de hoge beschikbaarheid van onze componenten en de betrouwbare mogelijkheid om te leveren".

Na meer dan 30 jaar samenwerking is het gebruik van EMKA sluitoplossingen in het ROWEKO-portfolio aanzienlijk toegenomen. "Ongeveer 60 procent van onze jaaromzet wordt gegenereerd door producten die een EMKA sluitoplossing bevatten", aldus Selle.

"Zonder de betrouwbare leveringscapaciteit van EMKA zou onze productie stil komen te staan." ROWEKO dankt zijn huidige nationale en internationale status ook aan de producten van EMKA. In de toekomst wil het familiebedrijf door middel van samenwerking met EMKA zijn technische voorsprong verder uitbreiden en zijn marktpositie versterken.

De samenwerking tussen ROWEKO en EMKA bestaat al meer dan 30 jaar en is vandaag de dag succesvoller dan ooit. De oplossingen van de sluitsysteemexpert uit Velbert zijn inmiddels te vinden in het gehele ROWEKO-portfolio. Het geheim van deze langdurige samenwerking? De consistente hoge kwaliteit van de componenten en het verdiende vertrouwen in de leveringscapaciteit van EMKA. Hierdoor maken de ROWEKO-producten met geïntegreerde EMKA-sluitoplossingen ongeveer 60 procent van de jaarlijkse omzet uit.