Skip to main content

EMKA's internationale verkoopbijeenkomst 2023 in Goražde, Bosnië

Elk najaar komt het verkoopmanagement van de gehele EMKA Groep bijeen tijdens de "International Sales Meeting". De locatie wisselt jaarlijks tussen de verschillende wereldwijde EMKA dochterondernemingen en productielocaties.

Na Italië in 2022 werd de bijeenkomst dit jaar van 6 tot 10 september gehouden in Bosnië-Herzegovina. Eerst vond de vergadering plaats in Sarajevo, daarna in fabrieken 1 en 2 in Goražde, die op ongeveer 1½ uur rijden liggen. Ongeveer 50 leidinggevenden van EMKA namen deel aan de Jaarlijkse Vergadering 2023, waaronder de eigenaarsfamilie, alle directeuren van de EMKA verkoopvestigingen wereldwijd, evenals senior verkopers, vertegenwoordigers in het veld en hoofdingenieurs uit Duitsland.

De bijeenkomst begon op 6 september met een "get together" in de hoofdstad Sarajevo. De volgende ochtend bracht een bus hen rechtstreeks naar Goražde om fabriek 1 te bezoeken. De volgende dag stond een rondleiding door fabriek 2 op het programma, inclusief de afdeling voor het maken van spuitgietmatrijzen.

De "International Sales Meeting 2023" werd afgesloten met een verkoopconferentie van een hele dag op 9 september. Een geweldig slotfeest direct aan de rivier de Drina - met veel collega's van fabriek 1 en fabriek 2 - rondde de bijeenkomst succesvol af.

De hoge kwaliteit en leverbetrouwbaarheid van EMKA producten zijn het resultaat van 92 procent eigen productie. De productielocatie in Goražde (met uitzondering van aluminium spuitgietwerk), met 650 werknemers, draagt aanzienlijk bij aan onze capaciteit. De foto toont fabriek 1 in Goražde - Bosnië Herzegovina.

Een compleet succes: Op de eerste dag van de Sales Meeting ontmoetten EMKA medewerkers uit drie continenten elkaar voor het administratiegebouw van fabriek 1 in Goražde. De rondleiding die de hele dag duurde, ging door alle hallen in verschillende groepen die verschillende talen spraken.

32 kunststof spuitgietmachines met een sluitkracht van 25 tot 500 ton voorzien zichzelf zelfstandig van het benodigde kunststofgranulaat met behulp van een vacuümaanzuigsysteem. Gemiddeld worden er op deze manier 75 miljoen afzonderlijke onderdelen per jaar gemaakt. De foto toont de kunststof spuitgiethal van fabriek 1.

Fabriek 2 in Goražde maakt sinds 2018 deel uit van de EMKA Groep. Daar is ook de afdeling matrijzenmakerij van EMKA gevestigd. Er kunnen tot 900 matrijzen per jaar worden geproduceerd op 102 ultramoderne CNC-machines.

Vloeibaar zink wordt volautomatisch via een railsysteem van een omsmeltinstallatie naar de smeltkroezen van de 20 zinkspuitmachines getransporteerd. Met een sluitkracht van 20 tot 200 ton produceren deze machines ongeveer 45 miljoen zinkgietstukken van hoge kwaliteit per jaar.

Na maximaal 30 bewerkingen worden de afzonderlijke onderdelen van een matrijs geassembleerd tot een functionele spuitgietmatrijs of persmatrijs en klaargemaakt voor de eerste proefserie op de eigen productiemachine van het bedrijf. Elke matrijs wordt aan de klant geleverd met een productierapport.

De rondleiding door fabriek 1 ging langs de poedercoatinstallatie. Voor roestwering en een mooie uitstraling worden hier jaarlijks acht miljoen individuele EMKA onderdelen gepoedercoat en vervolgens verhit tot een temperatuur van 160 °C tot 180 °C. Hierdoor krijgen ze een beschermende coating van 0,08-0,12 mm dik.

In de montageafdeling worden onderdelen voorgemonteerd op ergonomisch ontworpen werkstations en worden eindproducten geassembleerd en verpakt, klaar voor verzending. Hier werken momenteel 50 medewerkers.