Skip to main content

EMKA Frankrijk op koers voor groei

Elke EMKA vestiging wereldwijd wordt gekenmerkt door een speciaal kenmerk - voor EMKA France Fort is dat sluitcilinders en sleutels van topkwaliteit. Om de productie van deze sluitsystemen verder uit te breiden, heeft EMKA besloten de oppervlakte van de vestiging in Henriville tegen de zomer van 2024 te verdubbelen.

EMKA France Fort produceert cilinders en sleutels in verschillende complexe ontwerpen. Het bedrijfsgebied omvat een portfolio van bijna 5.000 sloten met meer dan 30.000 verschillende sluitfuncties. Om de productie in de toekomst verder uit te breiden, verdubbelt EMKA de productieruimte van de vestiging in Henriville. De locatie werd voor het laatst uitgebreid in 2001. Het huidige gebouw heeft een oppervlakte van 2.400 m2. Inclusief een nieuw gebouw ernaast wordt deze oppervlakte nu vergroot tot 4.800 m2. De openingsceremonie voor het nieuwe bouwproject vond plaats op 14 september 2023.

De productie-eenheid in Henriville bij de Duits-Franse grens produceert voornamelijk sloten en sluitsystemen voor schakelkasten, lockboxen, kluisjes en brievenbussen. Specifieke sluitprojecten zijn onder andere beschermdozen voor accu's van voertuigen, straatlantaarns en voedselautomaten.

Daarnaast worden de producten van Henriville ook gebruikt in gokautomaten, voertuigen, benzinepompen, liften, skidakrekken en nog veel meer. Het maandelijkse volume bedraagt meer dan 500.000 sloten van verschillende types - elk jaar verlaten tot tien miljoen onderdelen de fabriek.

Ongeveer 90 procent van deze producten wordt geëxporteerd naar EMKA Duitsland. Van daaruit verscheept EMKA de producten naar zijn klanten in Duitsland en naar 60 landen via zijn wereldwijde distributienetwerk.

Het team in Henriville bestaat uit 38 medewerkers. De vestiging heeft een ontwerpbureau, een kwaliteitsafdeling, een logistieke afdeling en een eigen inkoopafdeling. Zo worden de uiteindelijke cilinders en sleutels ter plaatse verfijnd vanaf het eerste ontwerp en vervolgens geproduceerd. De onderdelen worden snel en met hoge precisie in twee ploegen geproduceerd. De vele kleine afzonderlijke onderdelen vereisen buitengewone vaardigheden. Met zink-gietmachines en geautomatiseerde inleg- en assemblagemachines vertrouwt EMKA in Henriville op een hoge mate van automatisering.

Snelle leveringen worden gegarandeerd door het op voorraad houden van halffabricaten, klaar om te worden geassembleerd op basis van de behoeften van de klant.

Daarnaast kan EMKA dankzij zijn hoge ontwikkelingsniveau ook een stap verder gaan als het gaat om het op maat maken van producten.

"Onze dagelijkse uitdaging is om snel te reageren op alle verzoeken en onze producten tegen de beste voorwaarden te leveren", zegt Xavier Olivero, General Manager bij EMKA Frankrijk.

Het nieuwe gebouw zal naar verwachting voldoen aan de nieuwste normen en klaar zijn in de zomer van 2024.

Naast de productieruimte zal de uitbreiding ook een showroom omvatten.

"Met de investering in de uitbreiding willen we onze activiteiten in de toekomst uitbreiden en nieuwe projecten realiseren", vat Andreas Prellwitz, lid van het management bij EMKA Frankrijk en Managing Director bij EMKA dochteronderneming Strenger, de doelen van de uitbreiding samen.