Skip to main content

CARAVAN SALON 2020: Hoogtepunt tentoonstelling ePush Lock


Na de afgelasting van bijna alle belangrijke vakbeurzen in de eerste helft van het jaar als gevolg van de wereldwijde pandemie, mogen de hallen vanaf 1 september weer open. Een van de eerste grote branche-evenementen wordt het CARAVAN SALON 2020 in Düsseldorf, Duitsland. s Werelds grootste vakbeurs voor caravans en kamperen opent zijn deuren van 4 tot 13 september - en EMKA zal er zijn.

HET ONZICHTBARE DRUKSLOT NU VANAF DE PLANK VERKRIJGBAAR

Vrienden van design en techniek in de kampeerbranche komen in september weer naar Düsseldorf. Het CARAVAN SALON is een vaste datum in de jaarlijkse kalender, ook in het Corona-jaar 2020. Want in tegenstelling tot veel andere beurzen hoefde de "place to be" voor de caravanbranche maar één week te worden uitgesteld. EMKA is al lang een gevestigde waarde in de branche als het gaat om het voldoen aan de hoge designeisen van voertuigfabrikanten. Met het onzichtbare ePush Lock is EMKA er nu in geslaagd nog een product te ontwikkelen dat klaar is voor serieproductie. Een vergrendelingstechniek zonder handgreep en met slanke lijnen voor ontwerpers die het design van hun caravan niet willen laten bederven door onaantrekkelijke storende elementen aan de buitenkant van het voertuig.

Functionele optimalisaties maken het gebruik van de ePush Lock nog flexibeler

Het systeem werkt op basis van een ingenieus mechanisme: Door de klep op het beoogde drukpunt in te drukken, beweegt de gebruiker een roestvrijstalen pen binnen het sluitmechanisme uit een kleine uitsparing (nulstand), en de klep gaat open. Als de gebruiker het slot weer wil sluiten, gebeurt dit volgens hetzelfde principe.

Sinds het systeem voor het eerst werd gepresenteerd op CARAVAN SALON 2017, heeft EMKA het ePush Lock aan tal van optimalisaties onderworpen. Onder andere een veerbelaste uitwerper verfijnt het openingsmechanisme, zodat de klep comfortabeler met de hand kan worden vastgepakt en dus gemakkelijker kan worden geopend of gesloten.
Het noodopeningssysteem is uitgebreid, zodat de klep ook bij een kleine inbouwruimte met een bowdenkabel kan worden geopend. Extra montagegaten in de uitsparing van de palplaat zorgen voor hogere uittrekwaarden. Bovendien is het ePush Lock zeer eenvoudig te installeren met behulp van een speciaal installatiesjabloon en zonder extra meetapparatuur. Voor de flexibele afstand tussen de klep en de buitenmuur kunnen klanten nu kiezen tussen verschillende afstandhouders.

Last but not least heeft EMKA ook het elektronische systeem opgewaardeerd: Als optie kan de bestuurder visuele feedback krijgen (bv. via LED) of de klep volledig vergrendeld is of alleen gesloten of zelfs nog open staat. Deze terugkoppeling gebeurt op basis van een lichtsensor die in het systeem is ingebouwd. De lichtsensor detecteert of de vergrendelingspen van het ePush Lock in de juiste positie staat en of de klep vergrendeld is. Bovendien signaleert een reedcontact of de klep gesloten is. De klant heeft de keuze om de ePush Lock te bedienen met het centrale vergrendelingssysteem of met een conventionele schakelaar of knop.

la strada vlaggenschip met Red Dot Design Award

Met het ePush Lock kon EMKA ook de daarvoor verantwoordelijke personen van de internationaal gerenommeerde vrijetijdsvoertuigenfabrikant la strada Fahzeugbau GmbH overtuigen. Hun vlaggenschip camper NOVA is nu standaard uitgerust met de innovatieve vergrendelingstechnologie. Bij het ontwerp van de nieuwe NOVA-serie hebben de ontwikkelaars van la strada grote nadruk gelegd op heldere lijnen en een vlakke vormgeving. EMKA is deze uitdaging aangegaan met het ePush Lock. Dankzij het onzichtbare push lock zijn er geen handgrepen zichtbaar aan de buitenkant van het voertuig. Er zijn geen plekken waar vuil zich kan verzamelen, en de hoge mate van waterdichtheid van het systeem is nog steeds gewaarborgd. Zelfs spatwaterafdichtingen en hoofdafdichtingen worden niet onderbroken. In samenwerking met EMKA zet het nieuwe vlaggenschip van la strada zo nieuwe maatstaven op het gebied van exterieurdesign. Dit overtuigde ook de jury van de gerenommeerde Red Dot Design Award, die la strada onlangs voor het jaar 2020 in de wacht sleepte. "Al aan het begin van ons nieuwe NOVA-project hebben wij contact opgenomen met onze EMKA-contactpersoon Clemens Mayer en werden wij overtuigd door het moderne push-to-open sluitsysteem. Daarmee konden we voldoen aan onze hoge eisen op het gebied van functionaliteit en design", vat Tobias Krüger van la strada Fahrzeugbau GmbH samen.