Skip to main content

Voor meer veiligheid en duurzaamheid: Slot met gepatenteerde openingsaanduiding.


EMKA Beschlagteile GmbH & Co. KG breidt haar productassortiment uit met een draai-span-slot met een deksel. Dit slot is o.a. ontworpen voor gebruik in de spoorwegsector. Het bijzondere aan deze productinnovatie: als het slot geopend is, blijft het deksel omhoog staan. Aan de binnenzijde van het deksel wordt een rood vlak zichtbaar, dat vanaf enkele meters goed te zien is. EMKA heeft dit slot gepatenteerd. Door het compacte ontwerp en de hoge weersbestendigheid kan dit slot op vele terreinen worden toegepast, bijvoorbeeld in windkrachtcentrales, tunnelbouw, verkeersvoorzieningen en in (spoorweg)voertuigen.

EMKA'S NIEUWE DRAAI-SPAN-SLOT MET DEKSEL

Het deksel van het nieuwe EMKA draai-span-slot is verend gemonteerd en klikt alleen in gesloten toestand automatisch dicht. Als de bediening 25 graden of meer wordt gedraaid, blijft het deksel in een hoek van 90 graden open staan. Aan de binnenzijde van het deksel verschijnt dan een duidelijk zichtbare openingsindicatie: een rood vlak met het EMKA-logo. In treinen bijvoorbeeld kan het spoorwegpersoneel van een afstand zien wanneer een deur of klep niet volledig gesloten is.

In alle toepassingsgebieden overtuigt het product door zijn weerstand tegen schokken en trillingen overeenkomstig DIN EN 61373, waardoor onbedoeld openen van het slot wordt voorkomen. Het draai-span-slot is gemaakt van roestvrij staal V4A (AISI 316). Het slot voldoet aan beschermingsklasse IP69K en brandveiligheidsklasse DIN EN 45545-2 E30. Bovendien zorgt de afdekking voor een veilige, langdurige werking, omdat de bediening beschermd is tegen vocht en vuil. Het EMKA product is dus corrosiebestendig en duurzaam. Bij beschadiging kan de afdekking echter eenvoudig worden vervangen.

Productvoordelen in een oogopslag


•    Openingsindicator: het is duidelijk zichtbaar wanneer het slot open is.
•    Vanaf een draaiing van de bediening van ca. 25° blijft het deksel geopend in een hoek van ca. 90°.
•    Voor een betere werking van de bediening kan het deksel tot 180° worden geopend.
•    Het deksel zit vastgeschroefd, is bestand tegen trillingen en kan bij beschadiging worden vervangen.
•    Trillings- en schokbestendig volgens DIN EN 61373.
•    Beschermingsklasse IP 69K: water en stof kunnen niet binnendringen.
•    RVS316 draai-span-slot: corrosiebestendig.
•    Brandbeveiligingsklasse DIN EN 45545-2 E30.