Skip to main content

Speciaal voor inbouw in de vloer: nieuw EMKA slot met afdekdop


In samenwerking met een klant heeft EMKA Beschlagteile GmbH een nieuwe sluiting met schroefdop ontwikkeld: Dit slot is speciaal ontwikkeld voor kleppen en deuren die in de vloer zijn gemonteerd. Een speciaal ontworpen schroefdop voorkomt dat vuil, zand en kleine steentjes zich in het slot ophopen. Ook het binnendringen van vocht dat het materiaal kan aantasten, wordt verhinderd. Het uitgekiende roestvrijstalen ontwerp sluit bovendien elke agressieve corrosie uit.

VUILAFSTOTEND EN CORROSIEBESTENDIG

De speciale schroefdeksel bevat een O-ring in de buitenste groef die vuil en vocht weghoudt van de binnenkant van het slot. Deze dop voldoet aan beschermingsgraad IP65 en voorkomt op doeltreffende wijze dat waterstralen het slot binnen kunnen dringen. Zo kan het slot zonder aarzelen met een hogedrukreiniger worden gereinigd. Deze reinigingsmethode bevordert een lange levensduur van het slot en bevordert een optimaal samenspel tussen behuizing, moer, schroefdop en bediening. Alle onderdelen zijn vervaardigd uit roestvrij staal AISI 316 en zijn dus bijzonder goed bestand tegen corrosie en chloorhoudende vloeistoffen.

Het deksel wordt in de speciaal daarvoor bestemde schroefdraad van de behuizing van het slot geschroefd. Voor het slot zijn diverse bedieningen beschikbaar.

Productvoordelen in een notendop
 

  • De schroefdop is zeer betrouwbaar en voorkomt het binnendringen van vuil.
  • Beschermingsgraad IP 65: Stof- en waterstralen dringen niet door in het slot.
  • Volledig van roestvast staal AISI 316 en daarom erg goed bestand tegen corrosie en chloorhoudende vloeistoffen.


Beschikbare bedieningen
 

  • Vierkant 6 tot 8 mm
  • Driekant 6.5 tot 10 mm
  • Zeskant
  • Spoorwegen