Skip to main content

Puur atletisch - gesponsord door EMKA

Ook dit jaar blijft EMKA meerdere clubs en goede doelen steunen, met name op sportief en sociaal gebied. Naast het Duitse kampioenschap parachutespringen en Animal Rescue Bosnia, een dierenasiel in Bosnië, blijft EMKA het regionale voetbal steunen. We kijken dus uit naar een sportief succesvol seizoen met de Wuppertaler Sportverein (WSV).

Een sportief succesvol seizoen met de WSV (Wuppertaler Sportverein)

WSV heeft de lat hoog gelegd voor dit seizoen: Na een furieuze start van het seizoen met vijf overwinningen op rij, heeft het team zich opnieuw gevestigd in de bovenste groep van de Regionalliga West en strijdt nu voor de langverwachte promotie naar de 3e voetbalklasse. De basis voor de recente successen is de versterking van de ploeg voor het seizoen. Meer dan tien nieuwe spelers werden aangetrokken voor het eerste team van de club uit de Bergische metropool.

WSV wordt in zijn ambitieuze doelen gesteund door de hoofdsponsor EMKA. Managing partner Friedhelm Runge is al tientallen jaren nauw verbonden aan zijn thuisclub en steunt de club actief. EMKA wenst WSV veel succes in het huidige seizoen en duimt voor promotie naar de 3e divisie.

Dierenopvang Bosnië: EMKA breidt dierenopvang met 50 procent uit

Tijdens EMKA's International Sales Meeting 2023 in Goražde namen de deelnemers ook een kijkje bij Animal Rescue Bosnia, het asiel voor zwerfhonden dat beschermvrouw en aandeelhouder Marita Runge in 2019 samen met EMKA liet bouwen. Talrijke vrijwilligers, maar ook professionele dierenverzorgers en dierenartsen zorgen hier voor de opvang, verzorging en castratie of sterilisatie en markering van de honden.

In totaal 250 honden krijgen momenteel medische zorg en worden verzorgd aan de groene rand van Goražde. Door het toevoegen van een aangrenzend plateau is de oppervlakte van het dierenasiel uitgebreid van 6.000 naar 9.000 m². Dit betekent dat de dieren, naast een comfortabel verblijf en een dierenkliniek, nu nog meer vrije ruimte tot hun beschikking hebben. We hebben al 700 honden aan een nieuw thuis geholpen.

FSC Remscheid wint de kampioenstitel in de canopy-formatie

Dit jaar had het RSC Remscheid de eervolle taak om gastheer te zijn van de Duitse kampioenschappen parachutespringen. Van 18 tot 20 augustus vond de internationale krachtmeting plaats op grote hoogte boven Remscheid-Hackenbach. Het ene sportieve hoogtepunt volgde op het andere. Uiteindelijk wist FSC Remscheid van de 82 deelnemers de Duitse kampioenstitel in de canopy formation op te eisen. Tom Brand en Björn Schubnell kwamen als overwinnaars uit de strijd.

Als jarenlange sponsor feliciteert EMKA de twee winnaars en de club met dit grote succes.  Daarnaast organiseerde de FSC in september 2023 het Duitse kampioenschap stijl en finish in Plate/Schwerin, Duitsland. Van 6 tot 10 september konden parachutisten uit heel Duitsland hun talent tonen.