Skip to main content

“Čista atletika” pod pokroviteljstvom EMKA-e

Ove godine EMKA nastavlja da podržava brojne klubove i dobrotvorne organizacije, posebno one vezane za sport i socijalna pitanja. Pored njemačkog prvenstva u padobranstvu i spašavanja životinja, skloništa za životinje u Bosni i Hercegovini, EMKA nastavlja podržavati regionalni fudbal. Stoga se radujemo uspješnoj sportskoj sezoni sa FK Wuppertaler Sportverein (WSV).

Sportski uspješna sezona sa WSV (Wuppertaler Sportverein)

WSV je visoko postavio svoje ciljeve za ovu sezonu: Nakon furioznog početka sezone sa pet pobjeda u nizu, momčad je još jednom uspjela da se etablira u najboljoj grupi Regionalne lige Zapad i sada se bori za dugo očekivanu promociju u 3. Bundesligu. Osnova za nedavne uspjehe je pojačanje sastava pred sezonu. Klub iz metropole regije Bergisch potpisao je ugovore sa više od deset novih igrača za svoju  prvu momčad.

EMKA, glavni sponzor dresa, podržava WSV u svojim ambicioznim ciljevima. Upravljački partner Friedhelm Runge decenijama je blisko povezan sa svojim matičnim klubom i aktivno ga podržava. EMKA želi WSV-u nastavak uspjeha u tekućoj sezoni i drži palčeve za plasman u 3. ligu.

Animal Rescue Bosnia: EMKA expands animal shelter by 50 percent

Tokom EMKA-inog međunarodnog sastanka prodajnog sektora 2023. u Goraždu, učesnici su posjetili i “Spašavanje životinja u Bosni”, sklonište za pse lutalice, koje je pokroviteljica i dioničarka Marita Runge izgradila zajedno sa EMKA-om 2019. godine. Brojni volonteri, kao i profesionalni stočari i veterinari brinu se ovdje za hvatanje, njegu i kastraciju ili sterilizaciju i čipiranje pasa.

Na zelenoj periferiji Goražda trenutno je zbrinuto ukupno 250 pasa koji primaju medicinsku pomoć. Dodavanjem susjednog platoa, površina skloništa za životinje proširena je sa 6.000 na 9.000 m². To znači da, osim udobnog smještaja i veterinarske ambulante, životinje sada imaju na raspolaganju još više prostora za lutanje. Dosada smo već pomogli 700 pasa da pronađu novi dom.

FSC Remscheid wins the champion-ship title in the canopy formation

Ove godine RSC Remscheid imao je počasni zadatak da bude domaćin njemačkog prvenstva u formacijskom skoku padobranom. Od 18. do 20. avgusta, međunarodno takmičenje odigralo se na veličanstvenim visovima iznad Remscheid-Hackenbacha. Jedan je sportski vrhunac slijedio drugi. Na kraju je FSC Remscheid uspio osvojiti titulu prvaka Njemačke u Canopy formation-u među 82 učesnika.

Tom Brand i Björn Schubnell završili su kao pobjednici u tom takmičenju. Kao dugogodišnji sponzor, EMKA je čestitala dvojici pobjednika i klubu na ovom velikom uspjehu. Osim toga, FSC je također bio domaćin njemačkog padobranskog prvenstva Stil i Cilj u Plate/Schwerinu u Njemačkoj u septembru 2023. Od 6. do 10. septembra, skakači iz cijele Njemačke mogli su pokazati svoje vještine.