Skip to main content

EMKA zorgt voor schoon water in Ghana


Sinds december 2021 stroomt er veilig vers en schoon water uit de dorpsput die met steun van EMKA is geboord en aangelegd in de Vodzakpo-gemeenschap in de landelijke Volta-regio van Ghana.

Nieuw geboorde put levert drinkwater voor 500 mensen

Veilige toegang tot schoon drinkwater voor de 500 mensen daar is een mijlpaal in de verbetering van de gezondheid, het welzijn en de veiligheid van de gemeenschap. Om de voordelen van de nieuwe waterput te behouden, werden de leden van de gemeenschap opgeleid om de put te gebruiken, schoon te maken en ervoor te zorgen dat hij op lange termijn blijft werken.

De 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties

Veilige toegang tot schoon drinkwater (doel nr. 6) voor elke persoon ter wereld werd in 2015 opgenomen in het canon van de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG's) van de Verenigde Naties als geheel. De Verenigde Naties hebben zich ten doel gesteld dit te bereiken tegen 2030. In het kader van dit grote wereldwijde project van de VN neemt ook EMKA Beschlagteile zijn verantwoordelijkheid en ondersteunt wereldwijd duurzame ecologische, economische en sociale individuele projecten, zoals het inmiddels voltooide puttenbouwproject voor schoon water in Ghana.

Red de toegang tot vers drinkwater voor de hele gemeenschap

Meer info over het drinkwaterproject

Meer over dit project: https://bit.ly/3BctphI
Meer over de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN:: https://sdgs.un.org
Meer over EMKA's sponsoring activiteiten: klik hier