Skip to main content

EMKA schakelt productie over op afdichtingen van 100% EPDM


EMKA Beschlagteile GmbH wijzigt het materiaal voor de zelfklemmende afdichtingsprofielen van haar 1011-serie stapsgewijs naar EPDM (ethyleen propyleen diene monomeer). Tot nu toe bestonden de afdichtingen uit een mix van EPDM en polyvinylchloride (PVC). Met deze overgang winnen de afdichtingen van EMKA opnieuw aanzienlijk aan kwaliteit: Het nieuwe materiaal heeft een breder thermisch toepassingsgebied met een hoge weerstand tegen weersinvloeden, UV-straling en zuren, wat het materiaal bijzonder duurzaam maakt.

DUURZAAM, VEERKRACHTIG MATERIAAL ZONDER PVC

Dankzij voortdurende investeringen in haar productielijnen slaagt EMKA erin de omschakeling van EPDM/PVC naar EPDM/EPDM kostenneutraal te maken: De afdichtingen van hogere kwaliteit, die EMKA in zijn eigen fabrieken in Spanje en Groot-Brittannië vervaardigt, worden aangeboden tegen ongewijzigde catalogusprijzen. De omschakeling van de profielen zal achtereenvolgens plaatsvinden door de oude voorraden snel af te bouwen en de productie stop te zetten. Eerste monsters en kleine hoeveelheden in de EPDM/EPDM uitvoering zijn reeds uit voorraad leverbaar.

EMKA biedt een breed scala aan afdichtingen voor behuizingen en schakelkasten, maar ook voor spoorweg-, airconditioning- en hygiënetoepassingen. Aangezien het materiaal een hoge drukelasticiteit en een uitstekende veerkracht heeft, is het zeer geschikt voor het afdichten van schakelkasten. Na uitrekking of samendrukking keert het elastomeer ongeveer in zijn oorspronkelijke toestand terug. Celrubberprofielen zijn zacht, bieden bij lichte druk een uitstekend contactoppervlak met de behuizing en zorgen zo voor een ideale afdichting. Veel toleranties op de schakelkastdeur kunnen zo worden overbrugd. EMKA afdichtingsprofielen zijn bijzonder hoogwaardig en veilig, zoals talrijke certificaten volgens DIN, VDI, UL of brandbeveiligingsnormen kunnen bevestigen.

Het materiaal is zeer goed bestand tegen ozon, veroudering en verwering en is ook zeer afstotend voor heet water en stoom. EPDM is niet bestand tegen minerale oliën en vetten, maar is zeer goed verdraagzaam met chemicaliën.

Overzicht van de voordelen van overstappen op EPDM
 

  • Gelijkwaardige insteek- en houdkracht
  • Grotere functieradius bij slangafdichtingen
  • Lagere compressiekracht
  • Betere werktemperaturen van -40 °C tot 100 °C, kortdurend tot +130 °C
  • Beter bestand tegen UV-straling en schadelijke stoffen.
  • Gevulkaniseerde ringen en kaders mogelijk
  • Mogelijkheid om profielen te vervaardigen volgens UL, EN 45545-2 of VDI 6022 normen (nieuw gereedschap kan nodig zijn)