Skip to main content

EMKA opnieuw bekroond als wereldmarktleider


WirtschaftsWoche heeft EMKA voor het derde jaar op rij bekroond als "Hidden Champion". Het gerenommeerde zakenblad rekent EMKA tot de Duitse wereldmarktleiders op het gebied van sluitingen, scharnieren en afdichtingen. We zijn erg blij met deze onderscheiding.

WirtschaftsWoche geeft EMKA het kwaliteitszegel "World Market Leader 2021”

Het transparante selectieproces is ontworpen door "Henri B. Meier Unternehmerschule" van de Universiteit van St. Gallen en de "Akademie Deutscher Weltmarktführer" (ADWM). Om de onderscheiding te ontvangen, moet een bedrijf voor ten minste 50 procent in de DACH-regio zijn gevestigd. Ook moet het actief zijn met zijn productie- of distributiebedrijven op minstens drie continenten. Bij een jaaromzet van minimaal 50 miljoen euro moet minimaal de helft daarvan via export of naar het buitenland worden gegenereerd. Als resultaat moet het bedrijf het hoogste of op een na hoogste marktaandeel hebben in zijn wereldwijde marktsegment.

De status van wereldmarktleider wordt ook bewezen door de wereldwijde middelen van EMKA: EMKA's producten worden ontwikkeld, vervaardigd, afgewerkt en geassembleerd op tien productielocaties over de hele wereld. Er worden alleen hoogwaardige materialen van roestvrij staal, aluminium, zink, kunststof en rubber gebruikt. EMKA is ook een van de grootste matrijzenfabrikanten in Europa.

WirtschaftsWoche rapporteerde uitvoerig over de wereldmarktleiderindex in print en online. De volledige ranglijst is online te vinden op https://www.wiwo.de/my/unternehmen/mittelstand/das-sind-die-weltmarktfuehrer-2020/25095872.html.