Skip to main content

Het nieuwe trilbestendige kwartslag knevelslot van EMKA

Met het trillingsbestendige kwartslag knevelslot lanceert EMKA een robuuste sluiting die geschikt is voor een breed scala aan toepassingen. Of het nu gaat om spoorwegtransport, machine- en installatiebouw of industriële kastenbouw - de kosteneffectieve, gepatenteerde sluitoplossing voldoet met IP69K aan de hoogste afdichtingseisen en wordt gekenmerkt door een lange levensduur. Gebruikers profiteren van de eenvoudige bediening.

Veiligheid ondanks trillingen

Elektronische apparaten moeten, afhankelijk van de plaats van gebruik en installatie, worden beschermd tegen bepaalde externe invloeden.

Daarom is de behuizing en vooral de sluiting van groot belang.

De hoogste eisen worden gesteld aan de behuizing en het sluitmechanisme wanneer machines, installaties en voertuigen bovendien constant worden blootgesteld aan trillingen en schommelingen. De trillingsbestendige sluiting van EMKA biedt maximale bescherming voor deze veeleisende toepassingen en zorgt betrouwbaar voor het sluiten van deuren en luiken - gedurende de gehele levensduur.

Kostenbesparend en eenvoudig in gebruik

Het unieke ontwerp van het slothuis en de bediendelen zorgen voor maximale bescherming en zorgen voor een maximale bescherming tegen onbedoeld openen. Door de permanente veerbelasting van het interne vergrendelmechanisme in combinatie met twee eindstanden voor correcte vergrendeling klikt de sluiting merkbaar vast in de laatste vergrendelposities. Dit "vastklikken" is ook duidelijk hoorbaar. Tegelijkertijd is de bediening uiterst eenvoudig. Door de grendel 90° te draaien, klikt de sluitlip aan de binnenkant van de kast vast achter het deurframe, waardoor de deur of klep afgesloten wordt. Het trillingsbestendige kwartslagslot biedt dus een bescherming die vergelijkbaar is met die van het klassieke veiligheidskwartslagslot, maar is eenvoudiger te gebruiken. Omdat het vergrendelingsmechanisme eenvoudiger is, is dit nieuwe slot ook de meest prijsgunstige optie.

Getest, goedgekeurd en gepatenteerd

EMKA heeft haar trillingsbestendige kwartslagslot gepatenteerd en uitgebreid getest. Gebruikers profiteren van een consistente werking over de gehele levensduur van het slot. Aan alle eisen voor trillings- en schokbestendigheid volgens DIN EN 61373 wordt betrouwbaar voldaan.

Bovendien voldoet de nieuwe sluitoplossing aan de eisen van de hoogste beschermingsklasse IP69K, waardoor deze ideaal is voor gebruik in robuuste en mobiele buitentoepassingen, bijvoorbeeld in de spoorwegsector, maar ook in wegvoertuigen of landbouwmachines.

De interne elektronische onderdelen zijn met deze sloten veilig beschermd tegen stof en water tijdens hogedruk- en stoomreiniging.
Het trillingsbestendige kwartslagslot is gemaakt met behulp van het zink spuitgieten en is verkrijgbaar in twee oppervlakteafwerkingen en verschillende bedieningsmogelijkheden.