Skip to main content

Geoptimaliseerde vergrendelingstechnologie beschermt elektronische systemen in schakelkasten

De fabrikant van elektronische systemen Weidmüller ontwikkelt service-interfaces voor schakel- en besturingskasten, zoals de FrontCom® Vario. Om de interface van de schakelkast veilig te vergrendelen en te beschermen tegen invloeden van buitenaf, vertrouwt Weidmüller op de combinatie van vernikkeld behuizingsframe en gepoedercoate afdekking door EMKA.

De oplossing die aan alle eisen voldoet, combineert veiligheid met snelle toegang in een compacte interface. De behuizing voldoet aan de eisen van IP (International Protection) 65 en is dus perfect geschikt voor het gebruik van elektrotechniek onder corrosieve omstandigheden. De afzonderlijke componenten zijn vervaardigd van zink-gietwerk en bieden daardoor een hoge mate van bescherming tegen corrosie en slijtage.

De omtrek van de tweecomponentenafdichting is uiterst gelijkmatig en sluit het frame luchtdicht af. Ook in geval van nood zijn de elektronische systemen van de geïntegreerde schakelingdeskundige perfect beschermd door de aan twee zijden aangebrachte afdichting in het frame van de behuizing.