Skip to main content

EuroBLECH 2018: Elektronisch bediende sloten voor schakel- en industriële kasten

EuroBLECH 2018

EuroBLECH 2018

Als voortrekker in de ontwikkeling van geavanceerde sluitsystemen presenteert EMKA zijn nieuwe ontwikkelingen voor de sector op de EuroBLECH 2018 van 23-26 oktober. In Hannover, op stand D34 in hal 17, staan elektronische sluitsystemen, een kwartslag slot waarvan het uiterlijk vrij aan de wensen van de klant kan worden aangepast en een innovatief 180-graden vergrendelingsscharnier met borgpen in de schijnwerpers.

Klanten van EMKA vragen steeds vaker om oplossingen om ongewenste toegang tot schakelkasten of serverracks te voorkomen en de toegang te controleren. Met de nieuwe ontwikkeling "eCam" speelt EMKA in op deze behoefte. Het nieuwe sluitsysteem bevat een elektronisch sluitlip slot dat het voor onbevoegden vrijwel onmogelijk maakt om deuren of kleppen te openen. Op deze manier kunnen (levensgevaarlijke) veiligheidszones op bijvoorbeeld schakelkasten en machines worden beveiligd. eCam kan eenvoudig achteraf worden ingebouwd en is via software-integratie ook beschikbaar als systeemoplossing om elke toegang op tijd te registreren en te loggen.

In Hannover zal ook het nieuwe 180 graden-scharnier worden gepresenteerd. Het is bijzonder geschikt voor gebieden of sectoren waar men er zeker van moet zijn dat de scharnierpen niet verloren gaat. De voornaamste toepassing is in kasten met enkele deuren en een doorgang van 25 mm. De pen met vergrendeling voegt extra veiligheid toe aan het volledige ontwerp. Hij kan van buitenaf tot aan de aanslag worden uitgetrokken. De deur met dit scharnier kan alleen worden ontgrendeld bij een openingshoek van 90 graden; als de pen is uitgetrokken. Als de deur gesloten is, kan de deur echter niet worden ontgrendeld.

Omdat naast de functionaliteit ook de vraag van de klanten naar een mooi design toeneemt, heeft EMKA een snelmontage kwartslag slot met gelamineerde behuizing ontwikkeld. Naast de bewezen hoge dichtheid (IP69K), kan EMKA het kwartalg slot in vrijwel elk design maken dat door in-mould labeling kan worden gemaakt. Als standaard uitvoering levert EMKA deze productinnovatie in RVS look.