Skip to main content

EMKA verdubbelt productiecapaciteit afdichtingen

EMKA afdichtingen

EMKA gasket of EPDM with sealing area of foamed rubber (front) and clamping area of soft rubber with metal core (back)

De EMKA-groep versnelt de ontwikkeling in zijn divisie Gasketing. Vanwege de grote vraag verdubbelt de wereldmarktleider voor sluitsystemen voor schakelkasten zijn productiecapaciteiten. Met name de rubberfabriek in Arnedo, in de regio La Rioja, Spanje, gaat vanaf 2018 aanzienlijk grotere hoeveelheden produceren.

"Made in Europe", dat is de productiestrategie van EMKA. Sinds 1989 breidt de onderneming haar productielocaties in andere Europese landen uit. Vandaag produceert EMKA in Duitsland, Frankrijk, Engeland, Italië, Bosnië, Servië en Spanje. In Spanje nam EMKA in 2010 de rubberfabriek Sealing Systems in Arnedo over en breidde de productlijn " geëxtrudeerde afdichtingen " opnieuw aanzienlijk uit. Op een werkvloer van 7.500 m² produceert EMKA sindsdien zowel afschermprofielen als afdichtprofielen in diverse afmetingen. Deze productieruimte wordt in 2018 verdubbeld.

EMKA levert afdichtingen van siliconen en de synthetisch ethyleenpropyleenrubber EPDM. Afhankelijk van de eisen en het toepassingsgebied moet het geschikte materiaal worden gekozen, zodat het afdichtingssysteem in de praktijk werkt. Voor schakelkasten gebruikt EMKA voornamelijk EPDM voor zachte en geschuimde rubberen afdichtingen. EMKA biedt ook een combinatie van zacht en geschuimde rubber als een hybride oplossing (zie foto).