Skip to main content

EMKA testlaboratorium ontvangt officiële vergunning

EMKA test lab - spectral analysis

EMKA test lab - spectral analysis

EMKA test lab - climatic test

EMKA test lab - climatic test

EMKA test lab - salt spray test

EMKA test lab - salt spray test

EMKA test lab - long-term material test

EMKA test lab - long-term material test

EMKA test lab - IP test

EMKA test lab - IP test

Met een testlaboratorium in het eigen technologiecentrum biedt EMKA een brede waaier aan meet- en testprocedures - steeds rekening houdend met de hoge kwaliteitseisen voor sloten, scharnieren en afdichtingen. Het testlaboratorium heeft nu van de Deutsche Akkreditierungsstelle GmbH (DAkkS) accreditatie ontvangen voor tien specifieke. In overeenstemming met de DIN EN ISO/IEC 17025 norm, bevestigt het de bekwaamheid van EMKA in het uitvoeren van materiaal-, levensduur- en milieusimulatieproeven. Het testlaboratorium voldoet dus aan alle wettelijke en normatieve eisen op het hoogste internationale niveau.
 
De faciliteit beschikt over uitgebreide apparatuur: van waterstraal- en stoftestapparatuur, een zoutnevel- en klimaatkamer tot een spectraal analyse-apparaat en een trektestmachine. De nadruk ligt op talrijke proeven op het gebied van milieu-simulatietesten, technische en mechanische testen van bevestigingsmiddelen, alsmede materiaalanalyses en tests van de levensduur. DAkkS onderzocht onder meer het kwaliteitsmanagementsysteem van EMKA, bepaalde meetapparatuur en de uitvoering van testprocedures door opgeleid personeel. DAkkS-medewerkers onderzochten de omstandigheden in het technologiecentrum van EMKA in een technische audit en een systeemaudit.

 Zij toetsten ook de deskundigheid van het laboratoriumpersoneel en verstrekten de desbetreffende kennisgeving na een geslaagde afronding van het certificeringsproces. Vervolgens bevestigde de DAkkS dat EMKA beschikt over technisch opgeleid personeel en over de technische en organisatorische capaciteiten om de vastgestelde tests uit te voeren in overeenstemming met de relevante normen en wetten. Het testlaboratorium is geaccrediteerd volgens DIN EN ISO/IEC 17025 en is nu een geaccrediteerde instantie voor het beoordelen van de normovereenstemming.