Skip to main content

EMKA sponsort topatleten en toegang tot schoon water


Samen met lokale partners wereldwijd sociale projecten promoten: EMKA sponsort de Stichting YOU uit Düsseldorf in haar digitale donatieconcept, aangeduid als de SmartAid app. Dankzij Blockchain-technologie kunnen donateurs zelf de weg van hun geld volgen - helemaal tot aan de beoogde ontvanger. Op de agenda van het project staat onder meer de aanleg van waterputten voor schoon water in West-Afrika. EMKA blijft ook actief in de sportwereld: voetballers en skydivers zorgen opnieuw voor topprestaties.

News from the world of sponsoring

De YOU Foundation is een initiatief van UNESCO Speciaal Ambassadeur Dr. h.c. Ute-Henriette Ohoven en zet zich in voor het onderwijs aan kinderen in nood wereldwijd. Zij volgt de waarden en missie van UNESCO en haar Onderwijsagenda 2030, waartoe ook het veiligstellen van de watervoorziening behoort: In West-Afrika bouwt de stichting dringend noodzakelijke waterputten om de bevolking van schoon water te voorzien. Plaatselijke groepen van deskundigen en leden van de gemeenschap analyseren de beste locaties voor moderne waterputten, die vervolgens zo worden aangelegd dat ze gemakkelijk toegankelijk zijn. Voortdurende controle van de installaties en de waterkwaliteit zorgt ervoor dat de lokale bevolking voldoende drinkbaar water krijgt. Samen met het softwarebedrijf Datarella heeft Stichting YOU een digitale noodhulp app ontwikkeld voor sociale projectprojecten - gesponsord door de EMKA Group. Met behulp van Blockchain Technologie worden donaties op een gemakkelijke en veilige manier overgemaakt naar sociale projecten, begunstigden en mensen in nood. Donaties kunnen worden gedaan via smartphone of computer, vanaf 1,00 euro. Door het gebruik van digitale tokens en een QR-code die speciaal voor de donateur wordt uitgegeven, is het donatiepad naar de ontvanger traceerbaar. Deze aanpak zorgt ervoor dat de technologie transparantie biedt voor de donateur en het duurzame welzijn van de gemeenschap dient.

Vliegende topsport in de zomer

EMKA blijft ook boeiende sportprojecten steunen: Het FSC Remscheid viert in oktober zijn 50-jarig bestaan en hoopt daarvoor twee sportevenementen te organiseren, maar wel met inachtneming van de huidige COVID19-veiligheidsvoorschriften. Van 18 tot 20 juni 2021 is in het sportcentrum Hackenberg in samenwerking met de "Bergische Drei" - verwijzend naar de drie steden Solingen, Wuppertal en Remscheid - een parachutespektakel gepland. Tandemsprongen kunnen vooraf worden aangemeld bij www.fsc-remscheid.de.

Het tweede belangrijke evenement is de International Germany Cup in doelparachutespringen van 23 tot 25 juli 2021 in Bodenfelde, met deelname van Europese en Duitse topteams. Dit evenement zal de laatste gelegenheid zijn om onder competitieve omstandigheden te trainen voor de Wereldkampioenschappen in augustus 2021. Tijdens de wereldkampioenschappen zal Lucia Lippold, die ook door EMKA wordt gesponsord, als regerend Duits en Europees kampioen en Duits recordhoudster deelnemen aan haar unieke discipline speed skydiving - de formatie van acht parachutisten van het FSC Remscheid zal ook deelnemen.

Sportieve inzet in Bosnië

Goražde in Bosnië en Herzegovina is al vele jaren een belangrijke productievestiging van EMKA. EMKA Bosnië produceert voornamelijk matrijzen en spuitgietonderdelen voor de automobiel- en de elektrische industrie. Op het gebied van matrijzenbouw is het bedrijf een van de grootste producenten ter wereld. Maar EMKA is ook lokaal sterk aanwezig, niet alleen als werkgever maar ook door zijn sociaal engagement. Sinds drie jaar sponsort EMKA twee plaatselijke voetbalclubs en zorgt het voor adequate trainingsomstandigheden voor kinderen tot 14 jaar en het vrouwenteam in de Eerste Liga van de B&H Federatie. Dit jaar hoopt het team te promoveren naar de Premier Ligue, de hoogste divisie in het clubvoetbal van Bosnië en Herzegovina. Het jeugdteam neemt ook met succes deel aan verschillende competities en toernooien - waaronder het jaarlijkse EMKA-toernooi in Goražde, in de Federatie en in Servië.