Skip to main content

EMKA opnieuw onderscheiden als wereldmarktleider

EMKA zet zijn indrukwekkende succesverhaal voort: dit jaar heeft WirtschaftsWoche EMKA opnieuw voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot wereldkampioen marktleider. Deze uitstekende prestatie consolideert EMKA's leidende positie op het gebied van grendels, scharnieren en afdichtingen voor schakel- en besturingskasten in de elektronica- en elektrotechnische industrie.

EMKA verdedigt toppositie

De Universiteit van Sankt Gallen heeft EMKA opnieuw bevestigd als wereldmarktleider, en dit onder moeilijke omstandigheden. Het gegevensonderzoek, geleid door professor Christoph Müller, toont aan dat veel bedrijven door economische problemen uit de wereldranglijst van marktleiders zijn gevallen. EMKA daarentegen wist zijn positie te behouden door niet alleen te voldoen aan de strenge criteria voor omzet en marktsegment, maar ook door zijn wereldwijde capaciteiten te tonen. Met elf productielocaties wereldwijd, hoogwaardige materialen en een indrukwekkende jaaromzet is EMKA een van de toonaangevende bedrijven in zijn sector.

De methode achter het succes

Erkenning als wereldwijde marktleider is gebaseerd op een strikte methode die is ontwikkeld door de Universiteit van St. Christoph Müller en zijn team stelden strenge criteria op, waaronder wereldwijd nummer één of twee zijn in verkoop in ten minste één relevant marktsegment. Daarnaast moet de jaaromzet van ten minste 50 miljoen euro grotendeels (>50%) worden gegenereerd op drie continenten. Deze criteria, samen met een jaarlijkse beoordeling, zorgen ervoor dat alleen bedrijven van de hoogste kwaliteit de felbegeerde status van wereldmarktleider krijgen. EMKA maakt niet alleen indruk met indrukwekkende cijfers, maar ook met continuïteit, wereldwijde aanwezigheid en uitstekende producten.

Volg EMKA's succesverhaal en ontdek de volledige ranglijst van WirtschaftsWoche online.