Skip to main content

EMKA opent bij WP Kemper de deuren voor perfecte bakkerijproducten


Of het nu gaat om een enkele kneedmachine voor de kleine bakkerij of een complete deeglijn voor de grote bakkerij: WP Kemper GmbH levert installaties voor het maken en verwerken van deeg uit één hand, die op maat gemaakt zijn voor hun klanten. De wensen van de klant zijn immers net zo veelzijdig als het aanbod van een goed gevulde broodjestoonbank. Het is deze flexibiliteit die WP Kemper ook verwacht van haar leveranciers van losse machineonderdelen. Al vele jaren vertrouwt WP Kemper op de expertise van EMKA voor alle machines met deuren en sloten.

Scharnieren, sloten & co. voor automatische deegverwerking

De Duitse bakkerijsector staat bekend om zijn veelzijdigheid, of het nu gaat om het rijke volkorenbrood of de met suiker bestrooide zachte kwarkbollen, de knapperige harde broodjes of het klassieke kaiserbroodje. En zo gevarieerd als de producten in de bakkerijsector zijn, zo gevarieerd zijn ook de eisen die aan de installaties worden gesteld. Zij moeten het deeg portioneren, kneden en walsen. Deze kwaliteit stelt zowel eisen aan de kleine dorpsbakkerij als aan de regionale filiaalbakkerij en de grootschalige onderneming. Ruimtebesparende kneder in de ene kast, de deeglijn in de andere kast: WP Kemper uit Rietberg in Noordrijn-Westfalen levert voor elke wens van de klant de juiste oplossing. Het reeds lang gevestigde bedrijf uit Rietberg in Noordrijn-Westfalen is een gerenommeerde leverancier van machines voor het maken en verwerken van deeg. Op het gebied van frituren is WP Kemper zelfs marktleider. Naast de ontwikkeling en de fabricage van de machines ondersteunt het bedrijf zijn klanten ook bij de planning van industriële koekjessystemen.

Het klimaat voor de deegverwerking moet absoluut exact zijn.

De installaties en machines worden door WP Kemper individueel afgestemd op de bakkerij waar ze worden ingezet. Dit vereist ook voor de afzonderlijke installatiecomponenten een hoge flexibiliteit wat betreft kwaliteit en inbouw. Elke op maat gemaakte rijskast vereist bijvoorbeeld een individueel aangepaste deur - die bovendien moet voldoen aan de hoge eisen op het gebied van hygiëne en dichtheid. Om aan deze eisen te voldoen, heeft WP Kemper in EMKA Beschlagteile GmbH uit Velbert een partner gevonden, die bovendien verrast met een aanbod voor een totaaloplossing voor deuren.

Om een deegbal tot een perfect bakkerijproduct te laten uitgroeien, is het klimaat van doorslaggevend belang. Een bakkerijproduct legt tijdens het rijzen een afstand af van wel 100 meter. Tijdens de verschillende fasen van de deegverwerking moeten temperatuur en luchtvochtigheid absoluut exact zijn. Bijvoorbeeld in de rijskast: Deze is gemiddeld 2 keer 5 meter en 12 meter lang, een rijskast kan zelfs 20 meter lang zijn. Om het klimaat te handhaven dat nodig is voor het betreffende bakkerijproduct, moeten overgangen en deuren 100 procent dicht zijn. EMKA heeft WP Kemper al overtuigd met zijn standaardsluitingen. Met het oog op de verschillende klanteneisen en toepassingen van de machines - van de kleine filiaalbakkerij tot de grootschalige operatie - zocht de bakkerijmachinespecialist naar oplossingen voor de lange termijn die verder gaan dan de standaard. En op weg naar dit doel is EMKA - in feite een expert op het gebied van sloten, scharnieren en afdichtingen - aantrekkelijk geworden als leverancier van complete deuren voor WP Kemper.