Skip to main content

EMKA breidt portfolio met oplossingen voor de HVAC-sector uit

De HVAC-sector is een van de belangrijkste doelgroepen voor EMKA. De expert in afsluitoplossingen blijft daarom zijn portfolio verder ontwikkelen en optimaliseert zijn voorraadassortiment om aan de wensen van de klanten te voldoen. Momenteel heeft EMKA haar assortiment op het gebied van HVAC uitgebreid met vier centrale oplossingen.
 

Nieuw handgreepsysteem voor HVAC-installaties

Tot de ontwikkelingen van EMKA behoort een nieuw handgreepsysteem voor ventilatie- en airconditioningsinstallaties. De handgreep blinkt uit door een ergonomische lay-out van de lijn en heeft verwisselbare sluitmiddelen (rondcilinder, vierkant enz.) en een verstelbare rol- of excentrische nok. De rolnok (ook kegelrol genoemd) is ontworpen voor de vergrendeling aan de binnenzijde. De excentrische nok is ontworpen voor de vergrendeling aan de buitenzijde, b.v. wanneer de deur naar binnen opengaat. Op deze manier kan de gewenste compressie worden bereikt. Bovendien bestaat de mogelijkheid om de deur te upgraden naar een meerpuntssluiting.
 

3D moduleconnector met bolvorm

De nieuwe 3D-moduleconnector van EMKA verbindt airconditioningsunits en kastmodules met een inbouwruimte van max. 7 millimeter. Het hoogtepunt: Door de interfaciale verbinding (convex / concaaf) bereikt de gebruiker bij het vastschroeven automatisch een driedimensionale positionering van de modules. Met deze speciaal ontwikkelde vorm verslaat EMKA vergelijkbare producten van de concurrentie. Het verbindingselement dankt zijn naam aan het 3D-effect dat ontstaat door de convexe en concave kogelvorm tussen de twee elementen. De bol aan de binnenzijde zorgt ervoor dat bij montage de twee delen zich automatisch naar het midden trekken. Zo heb je een verstrengeling van de elementen in alle "drie dimensies" (bolvorm).
 

Vergrendelingsscharnier met optionele drukontlasting in diverse uitvoeringen

Daarnaast heeft EMKA een nieuw vergrendelingsscharnier ontwikkeld. De oplossing is beschikbaar in verschillende types: grote en kleine versies en met en zonder drukontlasting, die de gebruiker de zekerheid biedt om de deur zonder risico te openen in druksystemen.
De oplossing voor grote deuren en kleppen (> 0,8 m² oppervlak) wordt gekenmerkt door een robuuste materiaalmix: De sterkte-relevante componenten (bouten, scharnierbeugel) zijn gemaakt van spuitgietzink, de overige elementen zijn gemaakt van kunststof. Dienovereenkomstig heeft EMKA in de grote versie een 3D-verstelling gerealiseerd door middel van een in hoogte verstelbare scharnierbeugel. Hierdoor kan de gebruiker tijdens het gebruik nog een verstelling van maximaal 3 mm doorvoeren. Bij gesloten deur kan het vergrendelingsscharnier zo worden afgesteld dat de deur hoorbaar strak komt te staan.
De kleinere versie van het vergrendelingsscharnier is door EMKA ontwikkeld voor deurafmetingen kleiner dan 0,8 m². Naast een kleinere afmeting (ca. 40 %) biedt het ook een aanzienlijk prijsvoordeel ten opzichte van zijn grote broer.
 

Klembeugel met geïntegreerde veer

Niet in de laatste plaats is de klembeugel 1076 een aanvulling op het programma in het EMKA HVAC programma. De klembeugel is ontwikkeld voor het vastzetten van panelen en kleppen die in geval van onderhoud geheel moeten worden losgenomen. Wat is er zo bijzonder aan: De geïntegreerde veer voorkomt dat de klembeugel verdraait als de deur openstaat. De klembeugel wordt compleet geleverd met inbusbout M6 en veer.

Meer informatie over EMKA's HVAC toepassingen: