Skip to main content

Nieuw multipuntsluitsysteem volledig van kunststof

Een andere verbeterde oplossing uit het EMKA assortiment is onze meerpuntsslot van glasvezelversterkte kunststof. Met behulp van een nieuw ontwikkelde adapter kunnen nu alle sloten met platte stanghouders, bijv. zwenkgrepen en sleutelrozetten met stangbediening en hefboomgrepen, op het nieuwe kunststofsysteem worden aangesloten. Bovendien kan de oplossing nu zowel binnen als buiten de afdichting worden gebruikt. De kunststof verbindingsstangen worden eenvoudig op het sluitelement geklikt en aan de binnenkant van de deur bevestigd met behulp van speciale stanggeleiders. Een schoen aan elk uiteinde van de stang maakt het driepuntsvergrendelingssysteem compleet.

Meerpuntssluiting

EMKA is in staat om een balans te behouden tussen sterkte, gebruiksgemak en kosteneffectiviteit met de overstap naar kunststof materiaal.

Bovendien staan onze kunststof sluitcomponenten bekend om hun uitstekende corrosiebestendigheid en duurzaamheid. Vergeleken met stalen stangsystemen is het lichtgewicht sluitsysteem 20% sterker en 30% goedkoper.

De kooldioxidebalans bij de productie van de grondstof en de daaropvolgende verwerking van het eindproduct is een aanzienlijk voordeel ten opzichte van de stalen variant.

Maar de meerpuntssluiting van glasvezelversterkte kunststof biedt ook een grote toegevoegde waarde in de toepassing - het bijna geruisloos openen en sluiten.