Skip to main content

WirtschaftsWoche roept EMKA uit tot Wereldmarktkampioen 2018


Diep geworteld in eigen land en succesvol in de hele wereld: EMKA Beschlagteile GmbH & Co. KG behoort volgens het tijdschrift WirtschaftsWoche tot de Duitse wereldmarktleiders van 2018. Het gerenommeerde zakenblad van de Handelsblatt Media Group heeft de expert voor sluitsystemen, scharnieren en pakkingen uit Velbert in Noordrijn-Westfalen, Duitsland - bekroond en opgenomen in de World Market Leader Index 2018 als Hidden Champion in de sector "Other Processing".

Talrijke studies noemen tot 1500 Duitse bedrijven als Verborgen Kampioenen. Maar hun selectiecriteria zijn vaak dubbelzinnig en de resultaten niet volledig toegankelijk voor het publiek. In deze wirwar van informatie biedt de World Market Leader Index van WirtschaftsWoche een tegenwicht: De Henri-B.-Meier-Unternehmerschule van de Universiteit St. Gallen heeft in samenwerking met de Akademie Deutscher Weltmarktführer (ADWM) een transparant en objectief selectieproces opgezet. De toegepaste criteria zijn transparant, de geïdentificeerde gegevens zijn vrij toegankelijk, zo meldt WirtschaftsWoche als mediapartner van de instituten. Volgens deze criteria moet een onderneming ten minste 50 procent van haar vestigingen in de regio Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland hebben en tegelijkertijd in ten minste drie continenten actieve productie- of verkoopmaatschappijen hebben. Met een jaaromzet van ten minste 50 miljoen euro moet zij ten minste de helft daarvan met export of het buitenland behalen. In haar wereldmarktsegment moet de onderneming het grootste of op één na grootste marktaandeel hebben.

De vergrendelingstechnologie van EMKA wordt onder meer toegepast in schakel- en besturingskasten voor elektronica, in HVAC en in de transportsector. EMKA is zowel een expert in het gieten van roestvrij staal als in het spuitgieten van zink en hoogwaardige kunststoffen en in het extruderen van rubber en kunststofprofielen. Met meer dan 1.600 werknemers zet EMKA in 52 landen de norm op het gebied van kwaliteit, fabricagediepte en leverprestaties.

WirtschaftsWoche berichtte in het gedrukte nummer 05/2018 uitvoerig over de World Market Index. De volledige ranking is online te vinden onder deze link.