Skip to main content

"Wij zijn boven de verwachtingen van de industrie"

Interview met Ernie Ruzza, algemeen directeur EMKA USA

Beste Mr. Ruzza, u bent nu ongeveer 1 jaar algemeen directeur van EMKA USA. Hoe hebt u dit eerste jaar ervaren?

Mijn eerste jaar als Managing Director is bijzonder opwindend geweest, anders dan alles wat ik in mijn professionele carrière heb meegemaakt. Hoewel veeleisend en uitdagend, heb ik het voorrecht met een groep mensen te mogen werken die zich inzetten om EMKA USA naar een hoger niveau te tillen. Ik heb het geluk dat ik een goed ondersteunend systeem heb, zowel in eigen land als in Duitsland. Navigeren door COVID, werkgelegenheidstekorten en inflatie kan moeilijk zijn. Hoewel we recordresultaten hebben geboekt, zou ik mijn eerste jaar omschrijven als een springplank die ons vooruithelpt.

Hoeveel werknemers heeft u momenteel? Hoe ziet de structuur eruit?

Hoewel EMKA USA een van de grootste dochterondernemingen van de Groep is, werken we met een slanke structuur en tellen we 40 medewerkers. Net als andere bedrijven dwong de pandemie ons om anders te kijken en te groeien in gebieden waar we productief waren en om te herevalueren en dienovereenkomstig te handelen in gebieden die we moesten verbeteren. Momenteel is de kwaliteit en de inzet van al onze medewerkers bewonderenswaardig.
Structureel zijn wij een traditioneel bedrijf in de zin dat wij verkoop-, financiële, technische, inkoop- en productieafdelingen hebben. Ik zou ons omschrijven als een op verkoop en klantenservice gericht bedrijf dat lokale produktiemogelijkheden benut om meer zaken te doen. Wij hebben een assemblagegroep die aanpassingen kan doorvoeren, een vulkanisatieafdeling voor extra service in de rubbersector en een productieafdeling voor ronde stangen die ons flexibiliteit biedt in deze productsector. Wij zijn van plan om in 2022 ons verkoopteam uit te breiden in de regio's Pacific Northwest en Great Lakes.

Op welke mijlpalen in de ontwikkeling kan de EMKA USA site terugkijken?

Als onderneming met winstoogmerk is het bereiken van onze doelstellingen, zowel aan de boven- als aan de onderkant, uiteraard de belangrijkste mijlpaal. We hebben onze belangrijkste mijlpaal bereikt door eerst andere belangrijke mijlpalen te bereiken. Wij hebben onze verkoop boven de marktverwachting doen stijgen, een aanzienlijk marktaandeel en klanten veroverd op de concurrentie, onze aanwezigheid op nieuwe markten bevorderd, onze UL-mogelijkheden uitgebreid, gebruik gemaakt van onze uitgebreide productlijn en ons vermogen om een oplossing te verkopen in plaats van een afzonderlijk product.

Welke klanten en klantenorders bedient EMKA USA? Hoe ziet het productassortiment er dan uit?

EMKA USA heeft een gevarieerd klantenbestand, dat zich uitstrekt van onze traditionele kern van klanten die kasten en plaatwerk vervaardigen, tot de spoorweg-, telecommunicatie-, machinebouw-, HVAC-, en energiesectoren. De bevordering van de verkoop in het distributiekanaal is bovendien van cruciaal belang geweest voor onze groei.
Wat het productassortiment betreft, heeft ons aanbod, samen met de mogelijkheid om in bepaalde gevallen kwartslagsloten te wijzigen, ons geholpen om wat extra projectbusiness binnen te halen. Een ander populair product dit jaar is onze zwenkgreep. Deze producten zijn voor het grootste deel geleverd aan de telecommunicatie-industrie met upgrades naar de 5G-markt. De stijging van de assemblages met 20% is een teken van de service en oplossingen die wij onze klanten bieden in alle sectoren waarin wij actief zijn.

Kunt u in het kort de omstandigheden op de Amerikaanse markt schetsen en aangeven hoe de markt zich ontwikkelt?

Hoewel de algemene marktomstandigheden in de VS/Canada positief zijn, zou ik zeggen dat wij momenteel boven de verwachtingen van de sector presteren. Hoewel de inflatie en de bevoorradingsproblemen sommige van onze klanten hebben getroffen, zien wij ook positieve aspecten in de huidige marktomstandigheden. Binnenlandse fabrikanten zijn gedwongen meer zelfvoorzienend te worden en op zoek te gaan naar aanvullende opties die zij in het verleden niet hebben overwogen; dat opent de deur voor ons. Ons vermogen om deze klanten in deze moeilijke tijden van dienst te zijn, heeft ons in staat gesteld marktaandeel te winnen van onze concurrentie. Wij hopen dat de goedkeuring van een infrastructuurwet zal bijdragen tot de groei van de markt. Dit zou een vooruitgang betekenen voor de spoorwegen, de transportsector, de bouwsector, alternatieve energie en nutsvoorzieningen. De verwachtingen voor het kwartaal en waarschijnlijk de helft van het jaar blijven sterk.

In hoeverre moet EMKA zijn producten aan deze markt aanpassen? Wat zijn in het algemeen de grootste uitdagingen?

Hoewel een wereldwijde aanwezigheid een groot voordeel is bij de verkoop aan grote klanten, zijn er aanpassingen nodig om aan de binnenlandse markten tegemoet te komen. Lokale regelgeving, zoals UL-erkenning, is zo'n aanpassing. In 2021 hebben wij ons ertoe verbonden ons UL-aanbod uit te breiden, wat van onschatbare waarde is geweest voor het verkrijgen van nieuwe opdrachten. Wij denken dat dit ook nuttig zal zijn voor markten die ook producten aan de VS leveren. Wij hebben ons goed ingespannen om grondstoffen veilig te stellen en de doorlooptijden te verkorten.

Wat was volgens u het spannendste klantenproject in het verleden (of het heden)?

Hoewel ik er verschillende kan aanwijzen, vind ik projecten waarbij wij een systeem of een innovatieve oplossing konden leveren in plaats van een gewone bestelling te ontvangen, het spannendst. Eén zo'n project is een aangepast kwartslagslot dat we leveren aan ABB in Mebane North Carolina. Onder druk maakt dit kwartslag slot gebruik van een veer met een aangepaste nok om de in de kast opgebouwde energie vrij te geven en zo een catastrofale uitval te vermijden. Het ontwerp zelf nam meer dan een jaar in beslag, met voortdurende communicatie tussen de lokale EMKA en ABB Engineering groepen. Het oorspronkelijke doel was om dit in een nieuw productaanbod te introduceren, dat vorig jaar werd gelanceerd. Momenteel is dit product heel succesvol. Ons vermogen om te helpen bij het ontwerp, met de klant samen te werken voor de noodzakelijke gereedschappen, en tijdig een aanzienlijke hoeveelheid product te leveren, zowel in de test- als in de productiefase, was de sleutel tot het binnenhalen van deze business.

Wat zijn uw doelstellingen op middellange en lange termijn voor deze locatie?

Een succesvolle overgang met onze nieuw geïnstalleerde ERP-software (ODOO) is erg belangrijk. Voor ons was het tijd voor een verandering wat betreft software en technologie en deze nieuwe technologie zal ons helpen om efficiënter en productiever te zijn. Ook de uitbreiding van ons kanaal en distributie zal zeer belangrijk voor ons zijn. Wat de doelstellingen op lange termijn betreft, zijn wij van plan onze productiemogelijkheden uit te breiden: in het binnenland zal de automatisering van onze ronde sluitstangen de produktiviteit met 20 % verhogen. Aankoop en installatie van een machine voor platte sluitstangen, een product dat een nieuwe markt voor ons zal openen en ons vermogen om oplossingen aan de klant te verkopen zal vergroten.