Skip to main content

Van monster tot voltooide boot: EMKA begeleidt AV2 tijdens de ontwikkeling


Als je aan Franse luxemerken denkt, denk je aan Chanel of Louis Vuitton. Maar ook EMKA? Ja, als het gaat om het partnerschap met Advanced Aerodynamic Vessels, een fabrikant van catamarans voor passagiersvervoer. EMKA hardware-onderdelen sluiten op betrouwbare wijze de toegangsdeuren, kleppen en toegangen tot de machinekamer - onder andere in een prestigieus project waarbij VIP-shuttles passagiers door de haven van Monaco vervoeren.

Hardware voor luxe caramarans voor passagiersvervoer

Advanced Aerodynamic Vessels (AV2) is een fabrikant van catamarans voor "high speed" passagiersvervoer. Het team, gevestigd in La Rochelle, Frankrijk, heeft een nieuwe generatie transportschepen ontwikkeld die gebruik maken van aerodynamica voor een betere energie-efficiëntie, waardoor het gewicht van het schip veilig van het water naar de lucht kan worden overgebracht. Het vereiste voortstuwingsvermogen hangt in de eerste plaats af van het gewicht dat door het water wordt gedragen. Vermindering van dit gewicht is de sleutel tot meer efficiëntie. De combinatie van kantoor en scheepswerf in La Rochelle stelt de ingenieurs en ontwerpers in staat zij aan zij te werken en de schepen tot in detail te optimaliseren. Ook EMKA heeft dit proces vier jaar lang van dichtbij meegemaakt.

Afsluittechniek voor schok- en trilbestendige toepassing

Op zoek naar de afsluitsystemen voor de machinekamer en de toegangsdeuren nam AV2 in 2017 contact op met EMKA, een expert in afsluitsystemen, met een bestelling van prototypes. De verantwoordelijke vertegenwoordiger, Jean Louis Vellot, bekeek het ontwerp direct ter plaatse en stelde verschillende oplossingen uit het assortiment voor. Sindsdien heeft EMKA drie projecten van de scheepsbouwer voorzien van roestvrijstalen sloten, knevelsloten, sleutelschilden en sleutels, en accessoires. Bovendien regelen de trillingsbestendige producten de toegang tot meerdere compartimenten.

Voorbeeldproject: Pendeldienst in de jachthaven van Monaco

Een uniek project waarvoor EMKA de sluittechnologie leverde, is een transportboot - die tot twaalf passagiers kan vervoeren - voor een pendeldienst die de jachthaven van Monaco verbindt met de uitbreiding ervan in Ventimiglia, Italië.

De catamaran is uitgerust met twee 350 pk motoren en kan een snelheid van 50 knopen bereiken. Volgens Jérôme Lafond, projectmanager van AV2, is wat hier interessant is de relatie tussen snelheid en verbruik: "Vergeleken met een conventionele boot die met dezelfde snelheid zou varen, is ons brandstofverbruik 50 procent lager". Andere catamarans zijn verkocht aan Frankrijk en Gabon.

"De samenwerking met EMKA werd vanaf het begin gekenmerkt door een nauwe communicatie", zegt Jérôme Lafond. "De heer Vellot heeft veel tijd doorgebracht met onze ontwikkelingsafdeling om onze specifieke behoeften te begrijpen. Hij was bijvoorbeeld al betrokken voordat we onze eerste catamaran voltooiden, toen we nog met handgetekende plannen werkten. Evenzo is EMKA gedurende het hele proces van ontwerp tot eindproduct bij ons geweest, dankzij een bewezen staat van dienst op het gebied van levering en reactievermogen."