Skip to main content

Toegangscontrole in het data center - E-Plus beveiligt 300 serverkasten met AGENT E van EMKA

E-Plus Group, een Duitse mobiele telefoon provider, exploiteert een Data Center met ongeveer 300 serverkasten op haar locatie te Düsseldorf. Deze kasten werden onlangs gemoderniseerd door ongeveer 600 elektromechanische sloten AGENT E van EMKA.

Voor het lokaal openen gebruikt de toegepaste AGENT E versie van EMKA elektronische sleutelhangers die gecodeerd licht uitstralen. Dit signaal wordt gedetecteerd door het slot en om de autorisatie met de betreffende gebruikersgroep te controleren draadloos verzonden naar toegangspunten aan het plafond van het datacentrum. Dit personaliseert de toegang. Het AGENT E systeem registreert alle toegangsdata en slaat deze op. Het kan via een webbrowser worden gebruikt, maar ook worden geïntegreerd in het gebouwbeheersysteem van de klant.

Naast een verbeterde toegangscontrole in het datacentrum, hecht E-Plus veel belang aan een snelle en eenvoudige installatie. Het AGENT E slot van EMKA is volledig draadloos en kon worden geïnstalleerd terwijl het datacentrum operationeel was.