Skip to main content

Precisiespringen, trefzeker op rolschaatsen en dierenliefhebbers op wielen


Een luchtig evenement met sportieve superlatieven: op de Duitse kampioenschappen voor precisiespringen legde de EMKA-helikopter in drie dagen in totaal 64.000 meter hoogteverschil af. Een ontzagwekkend aantal, dat alleen werd overtroffen door de topprestaties van de deelnemende springers. Ook de rolhockeyers van RSC Cronenberg (Wuppertal, Duitsland) en de triatleet Sabine Lischka lieten zich onlangs van hun beste kant zien. Het Animal Rescue-team uit Bosnië zal een nieuwe, ultramoderne hondenbus gebruiken om hun viervoeters veilig te vervoeren.

Nieuws uit de wereld van sponsoring

Opnieuw was het tijd om de elite van de nationale parachutisten te bewonderen tijdens de jaarlijkse Duitsland Cup. De FSC Remscheid rondom president Mathies had het door EMKA gesponsorde evenement, inclusief de Duitse precisiesprong kampioenschappen, dit jaar naar Bodenfelde gebracht nadat de eigenlijke locatie Uslar moest afzeggen vanwege Corona. Met een bijbehorend hygiëneconcept en onder een blauwe lucht stelden negen teams met 45 springers zich tot taak om het doel met een diameter van 15 centimeter zo dicht mogelijk te raken na het springen van een hoogte van 1000 meter. Ook de Airbus H 125 met het EMKA-logo ging omhoog in de ware zin van het woord: de helikopter klom tijdens het evenement in totaal 64.000 meter hoogte.

Begin van het seizoen op rolschaatsen

De atleten van EMKA zijn niet alleen in beweging in de lucht, maar ook op rolschaatsen: bij rolhockey proberen vijf spelers per team een ​​kleine bal gevuld met kurk te scoren in het doel van de tegenstander. De leeuwen van RSC Cronenberg begonnen vorige maand aan het nieuwe Bundesliga-seizoen - ook hier met een strikt Corona-hygiëneconcept. Het RSC bestaat reeds sinds de jaren dertig van de vorige eeuw; In de afgelopen jaren is de club - ook wel bekend als de "Bayern München van het Rollhockeys" - uitgegroeid tot het sportieve vlaggenschip van Wuppertal. Sinds de bouw van de eigen zaal in de jaren negentig behoren 24 kampioenschappen en bekeroverwinningen voor heren en 18 kampioenschappen en bekeroverwinningen voor dames tot de grote successen van het RSC - plus talrijke titels in de jeugd.

Voor een goed doel

Niet alleen de atleten worden hier gesponsord: op Wereldkinderdag streden de twee triatleten Janik Broszeit en Sabine Lischka voor een goed doel namelijk een liefdadigheidstriatlon in hun tuin. Het decor was het zwembad, het terras en de buurt, waardoor een 500 meter lang circuit moest worden afgelegd. Janik Broszeit deed mee aan de estafette vanwege een gescheurde meniscus en legde de beoogde halve afstand - bestaande uit 1,9 kilometer zwemmen, 90 kilometer fietsen en 21,1 kilometer hardlopen - af in minder dan vijf uur. Ondertussen legde Sabine Lischka een sprintafstand af van 500 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen. Het resultaat: het team zamelde 1.670 euro in voor de Kinderlachen e. V. Vereniging.

Dierenliefde onderweg

Sinds 2019 zorgt het door EMKA opgerichte project Animal Rescue Bosnia voor de redding en plaatsing van achtergelaten honden en puppy's nabij de EMKA-faciliteiten in Gorazde. Na hun verblijf in een modern hondenopvangcentrum, inclusief dierenkliniek, krijgen de voormalige straathonden een nieuw thuis. Een andere uitdaging is het transport van de dieren naar Duitsland en heel Europa. Nu is er een nieuw voertuig waarin de dierenpassagiers zich op hun best kunnen voelen. Hiervoor heeft de EMKA timmerman houten hondenboxen gemaakt. Op de reis van Bosnië naar Duitsland zullen er ook regelmatig pauzes zijn, inclusief lichaamsbeweging. Voor veel honden is het de eerste rit op wielen: daarom is er niet alleen voor een snel voertuig gekozen om de tijd op de weg zo kort mogelijk te houden, maar ook om de ritten zo comfortabel mogelijk te maken zonder onnodig remmen en schommelen.