Skip to main content

Stoot na stoot

Terwijl velen het over de zomervakantie hebben, heeft EMKA Sponsoring de gemoederen flink verhit: grote boksevenementen, verschillende Duitse rollerhockey kampioenschappen en een sterk seizoen voor Wuppertaler SV zorgden voor vele hoogtepunten. Maar ook het vrijwilligerswerk werd verder gepromoot. Onder het patronaat van Marita Runge was er een onvergetelijk zomerfeest met pony's, entertainment en heerlijk eten.

Nadat de reeks boksevenementen nu drie keer met uitsluiting van het publiek was gehouden, kon in 2022 de "Nacht van de Leeuwen" voor het eerst weer voor publiek worden gehouden. Het evenement vond plaats met steun van EMKA in de Uni-Halle in Wuppertal. De organisator van de evenementenreeks is voormalig zwaargewicht Werner Kreiskott. Als voorzitter van de Fight-Club Wuppertal stuurde hij ook zijn eigen jongeren de ring in.

Drie jonge talenten uit zijn eigen club wisten zich voor de toeschouwers staande te houden. Bovendien verwelkomde de club strijders uit Nederland, België, Polen, Tsjechië en Roemenië, waardoor het sportevenement een internationaal niveau kreeg. Het hoofdevenement bestond uit twee gevechten volgens de internationale K1 regels. Al met al kon het publiek zich op deze bijzondere boksavond vergapen aan 20 spannende gevechten - en een heel bijzondere rugtattoo.

RSC eindigt het seizoen in stijl en met veel trofeeën

Het einde van het seizoen in de twee nationale rollerhockeycompetities en in de jeugdafdelingen van het RSC Cronenberg uit het Duitse Wuppertal wordt gekenmerkt door succes. Na een sterke eindspurt in de competitie verdienden de dames het Duitse kampioenschap.

Ook het jonge herenteam bewees zijn wil om te winnen en vocht zich naar de finale. Daar moesten zij echter met een nipte marge hun nederlaag toegeven. Beide teams hebben zich met hun prestatie echter gekwalificeerd voor de internationale competitie.

EMKA feliciteert het RSC met een zeer succesvol seizoen en wenst hen veel succes in hun toekomstige wedstrijden.

Wuppertaler SV kijkt terug op een succesvol seizoen

Wuppertaler SV kijkt terug op een succesvol seizoen in de Regionalliga West. Na het verrassende herfstkampioenschap eindigde de ploeg het seizoen op een sensationele derde plaats. Dat doet ook EMKA als jarenlange supporter deugd. De laatste keer dat de club een betere klassering behaalde in de Regionalliga West was in 2003, toen de divisie nog Oberliga Nordrhein heette.

Bovendien kon de ploeg voor eigen publiek een cruciale Revier-derby winnen. In de halve finale van de Nederrijnbeker versloeg de ploeg uit Wuppertal de rivalen van Rot-Weiss Essen. Na de zomerstop wil de ploeg nu de aanval voortzetten - de derde plaats is nog steeds niet goed genoeg.

De club blijft steun krijgen van Friedhelm Runge en de EMKA-groep.

Zomerfestival voor kinderen met een beperking is erg populair

Goed weer, heerlijk eten en ... pony's - dit alles wachtte vele kinderen, sommige met een beperking, dit jaar op het zomerfestival in de Runge manege in Gelsenkirchen. De patrones Marita Runge had het evenement speciaal opgezet om de kinderen een leuke dag te bezorgen. Naast de "kleine paardjes" konden de kinderen worden geschminkt, was er een clown en een springkussen. In de stralende zon zorgden de attracties voor een vrolijke sfeer en veel plezier. Een foodtruck en een drankpaviljoen zorgden voor de fysieke geneugten.