Skip to main content

Slimme toegang met "EMKA mobile" app

Agent E is een van de elektronische vaste favorieten in het EMKA portfolio. De nieuwe "EMKA mobile" app, transformeert de mobiele telefoon in de digitale sleutel voor de geavanceerde sluitoplossing. In de toekomst zal het mogelijk zijn om toegewezen handgrepen op te sporen, te beheren en te benaderen met verschillende toestemmingsniveaus, bepaald door gespecificeerde gebruikersprofielen. Zo zorgt EMKA mobile voor gepersonaliseerde toegang en vult het nogmaals de toegangsmogelijkheden aan.

Intelligente, allesomvattende oplossing

Aangezien de hoeveelheid gegevens blijft toenemen, zijn de controle- en telecommunicatiekasten essentiële onderdelen van onze infrastructuur. Het is essentieel dat alleen bevoegd personeel toegang heeft tot deze gegevens en regelmatig wijzigingen aanbrengt. Om bevoegd personeel een digitale toegangscontrole te bieden, heeft EMKA een oplossing ontwikkeld die gebruik maakt van een smartphone-applicatie om de greep te ontgrendelen. Op dit punt is de app compatibel met de "Agent E-BLE" zwenkgreep. De communicatie tussen de app en de greep is gebaseerd op Bluetooth® Low Energy (BLE).

Tot nu toe was gepersonaliseerde toegang tot de Agent-E veilig en comfortabel met behulp van RFID-kaarten (Radio Frequency Identification). Nu biedt de intuïtieve smartphone-app een nieuwe manier om de greep te openen. Ook andere sluitoplossingen zoals de eenpuntssluiting en de buitenzwenkgreep van de serie 1317 kunnen via de app worden geopend. Voorwaarde is het gebruik van de EMKA mobiele app. Na succesvolle registratie geeft de "krukeigenaar" de gebruiker toestemming om de app te gebruiken. Om maximale veiligheid te garanderen, wordt de identiteit van de gebruiker telkens opnieuw gecontroleerd voordat de greep wordt geopend. Afhankelijk van de fabrikant van de smartphone kan dit het invoeren van een pincode, het activeren van een vingerafdruksensor of gezichtsherkenning vereisen. In de volgende stap - afhankelijk van het autorisatieniveau - is een lijst beschikbaar van goedgekeurde sloten die zich binnen het bereik van het BLE-signaal bevinden. Vervolgens selecteert de gebruiker het slot dat hij wil openen. De "handleigenaar" kan te allen tijde autorisaties toekennen of intrekken. De toegang wordt verder beperkt aan de hand van een vooraf bepaald tijdsbestek.

Na een vooraf bepaalde testfase te hebben doorlopen, is de app in gebruik genomen door een producent van transportkisten die zijn uitgerust met het eenpuntsvergrendelingssysteem van EMKA. Door de functie van geavanceerde vergrendelingstechnologie en een gebruiksvriendelijke smartphone-app samen te voegen, ontstaat een uitgebreide, intelligente oplossing. EMKA heeft dit systeem ontworpen voor zakelijke klanten die hun beveiligingstechnologie willen verbeteren of hun klanten nieuwe, innovatieve sluitmogelijkheden willen bieden. Met de app wordt de smartphone een digitale sleutel.

De EMKA mobiele app zal in het derde kwartaal van 2023 beschikbaar zijn voor iOS en Android platforms.