Skip to main content

Seydelmann legt hoge hygiënestandaarden vast met EMKA


Opmaak en voorkeur zijn cruciale factoren in de voedingsindustrie. Maar om het juiste product te produceren, zijn ultramoderne machines en een steriele werkomgeving van cruciaal belang. En er is geen reden waarom hygiëne en modern design niet hand in hand zouden kunnen gaan, zoals EMKA en de gerenommeerde fabrikant van voedingsmachines Seydelmann uit Aalen, Duitsland onlangs hebben bewezen. Vanaf nu zal EMKA acht types Seydelmann-machines uitrusten met enkele duizenden hygiënische kwartslag sloten

10.000 KWARTSLAG SLOTEN PER JAAR BEVEILIGEN LEVENSMIDDELEN VERWERKENDE MACHINES

Maschinenfabrik Seydelmann KG is al 175 jaar de drijvende kracht achter de ontwikkeling, productie en verkoop van hoogwaardige machines met een groot prestatievermogen voor de levensmiddelenverwerking. Meesterslagers en productieleiders in het midden- en kleinbedrijf en in grote ondernemingen op alle vijf continenten en in meer dan 150 landen vertrouwen op de snijmachines, mengers, molens en ultrafijne hakselaars van het traditionele bedrijf. Seydelmann machines worden hoofdzakelijk gebruikt voor de productie van worst- en vleesproducten, maar bewijzen zich al vele jaren ook bij fabrikanten van veganistische producten op basis van plantaardige eiwitten, fabrikanten van kaas, groenten, vis en farmaceutische producten, alsmede in de banketbakkerij-, soep-, bakkerij- en babyvoedingsindustrie.

Om een hoge standaard in de levensmiddelenproductie te handhaven, vertrouwt Seydelmann op intensief onderzoek en voortdurende ontwikkeling. De ingenieurs, technici en ontwerpers stellen bij de planning en productie de hoogste eisen aan materiaal, techniek en verwerking. Aangezien de hygiënevoorschriften in de levensmiddelenindustrie immens hoog zijn en er steeds nieuwe certificeringen nodig zijn, was het essentieel om specifieke machinecomponenten nog verder te optimaliseren.

Efficiënt “ter plaatse reinigen”

Na uitvoerig de markt te hebben getest, bleek: Het vinden van iemand die aan de vele genoemde eisen kon voldoen, was voor Seydelmann een gemakkelijke beslissing, omdat EMKA en haar nieuw ontwikkelde hygiënesloten aan alle specificaties voldeden. De hygiënische kwartslag sloten boden de optimale oplossing op het gebied van prijs/prestatie, omdat het slot met weinig moeite in bestaande machines kan worden geïntegreerd. EMKA heeft haar hygiëne kwartslag sloten speciaal ontwikkeld voor gevoelige omgevingen waar hoge eisen worden gesteld aan reinheid en steriliteit. Zo voldoet de kwartslag slot aan beschermingsklasse IP 69K. Ze zijn stofdicht, zelfs bij een laag vacuüm in de behuizing (<= 20mbar) en waterdicht vanuit vier sproeirichtingen. De roestvrijstalen onderdelen zijn robuust en gemakkelijk te reinigen, en zijn bestand tegen de straal van bijvoorbeeld een hogedrukreiniger, om een efficiënte "reiniging ter plaatse" mogelijk te maken.

Projectleider Jochen Goos van Seydelmann, MBA Manager Operations, en Johannes Wamsler, Manager Design, waren vooral onder de indruk van het tijdbesparende aspect. "Dankzij de EMKA sloten kunnen we onze machinebekledingen nu veel sneller en eenvoudiger monteren en demonteren, vooral tijdens onderhoudswerkzaamheden. We besparen veel tijd en kunnen ons concentreren op andere kerntaken", verklaart Jochen Goos de beslissing ten gunste van de sluitingsdeskundige. "Het ontwerp van de sloten is zeer hoogwaardig en robuust en past daarom heel goed in het bestaande design van ons machinepark".

 

Gemiddeld worden 20 sloten per machine geïnstalleerd - in totaal 10.000 per jaar. Tot nu toe zijn de sloten gebruikt in een groot deel van het Seydelmann portfolio, bijvoorbeeld in industriële snijmachines en vacuüm mixers, automatische slijpmachines en ultra-fijne vergruizers. Naast de productkwaliteit scoorde EMKA ook met de snelle levering en het flexibele ontwerp. EMKA Project Manager Stefan Keber, de regionale vertegenwoordiger voor Baden-Württemberg, was altijd aanspreekbaar en werkte oplossingsgericht samen met Seydelmann om een snelle doorloop van het project te garanderen.