Skip to main content

Sesam, open u: één zwenkgreep, meerdere toegangsniveaus.


Vooral in de spoorwegindustrie is brandbeveiliging van groot belang. De reiziger wordt immers blootgesteld aan een potentieel gevaarlijke situatie in de besloten ruimten van treinen. Dit is een van de redenen waarom in de hele BeNeLux de strenge voorschriften voor brandbeveiliging jaarlijks worden herzien. Als expert voor sluitwerkonderdelen in de spoorwegsector heeft EMKA gereageerd op de huidige eisen en een vlakke zwenkgreep ontwikkeld met uitwisselbare elementen. De nieuwe zwenkgreep creëert enerzijds flexibiliteit voor de klant en verhoogt anderzijds het vereiste veiligheidsniveau in gevaarlijke ruimten.

EMKA REAGEERT OP NIEUWE EISEN VAN DE SPOORWEGINDUSTRIE

Na bijna twee decennia van ontwikkeling is in 2013 een brandbeveiligingsnorm voor het spoorvervoer in de Europese Unie van kracht geworden: de EU-norm ISO 45545. Sindsdien gelden niet alleen in heel Europa, maar wereldwijd strenge minimumeisen voor materiaaleigenschappen. Jaarlijkse conferenties (waaronder de "Fire Protection of Rolling Stock" (FPRS)) worden gehouden om regelmatig de stand van zaken op het gebied van onderzoek en technologie te evalueren. De huidige eisen in de spoorwegindustrie waren niet in de laatste plaats de aanleiding voor de ontwikkeling van de nieuwe, vlak ontworpen zwenkgreep van EMKA. Het belangrijkste kenmerk van deze handgreep: Hij heeft een extreem vlakke vormgeving en is voorzien van verwisselbare componenten. Ze wordt slechts 9 mm op het kastoppervlak gemonteerd en is daarom ideaal geschikt voor ruimtes met smalle doorgangen, in vluchtwegen of voor op de vormgeving afgestemde behuizingen.

Thomas Dettmar, product- en projectmanager bij EMKA, legt uit: "In explosiegevaarlijke omgevingen wordt vaak zeer hoogwaardige vergrendelingstechniek geïnstalleerd, maar de handgrepen staan vaak te ver van de deur af en soms worden ze binnen de afdichting gemonteerd. Deuren in machinekamers bijvoorbeeld bevinden zich bijna altijd in smalle doorgangen met leuningen. Met onze extreem platte zwenkgreep, die buiten de afdichting wordt geïnstalleerd, verminderen we het risico dat mensen aan de handgrepen blijven haken en zich verwonden. Door de montage buiten de afdichting bevindt de greep zich niet meer in de directe gevaren- of brandzone en kan hij worden vervaardigd van hoogwaardig gietzink. Dit maakt het voor onze klanten ook prijstechnisch aantrekkelijker."

Vlak ontwerp, hoge gebruiksvriendelijkheid

Bovendien heeft de nieuwe vlakke EMKA zwenkgreep een ingenieuze eigenschap: de gedeelde uitsparing is in het onderste gedeelte als module uitgevoerd, waardoor de modules aan de voorkant van de kast kunnen worden uitgewisseld - zonder dat de hele zwenkgreep tijdrovend moet worden gedemonteerd. De volgende verwisselbare modules zijn beschikbaar: profiel-halfcilinder, Kaba-cilinder, ronde cilinder, en verschillende bedieningen.

De moduletechnologie maakt de zwenkgreep flexibel voor verschillende veiligheidsniveaus. Naast gebruik in het railvervoer kan de zwenkgreep daarom ook worden gebruikt in alle gemeenschappelijke ruimten waar verschillende veiligheidseisen gelden. Voor minder strenge veiligheidseisen kan de handgreep worden gecombineerd met een eenvoudige sluitlip en bediening. Als er hoge veiligheidseisen worden gesteld, is het aan te bevelen de zwenkgreep uit te rusten met een DIN- of Kaba-cilinder en een stangenslot voor aansluiting op een meerpuntssluitsysteem. Dit laatste geeft het hele sluitsysteem extra stabiliteit. Bovendien voorkomt een geïntegreerde "krasbescherming" dat de handgreep bij het openen of sluiten krassen op de behuizing achterlaat.