Skip to main content

security essen 2018: EMKA focust op data- en persoonsbeveiliging

Security Essen 2018

Security Essen 2018

Met het van kracht worden van de EU-GDPR op zijn laatst, heeft de bescherming van (gepersonaliseerde) gegevens enorm aan betekenis gewonnen in het dagelijkse bedrijfsleven - en zal dus een van de kernthema's zijn op de wereldwijd toonaangevende vakbeurs security essen 2018. Omdat EMKA zijn portfolio van hoogbeveiligde elektronische sluitoplossingen steeds verder uitbreidt, mogen de experts uit Velbert daar natuurlijk niet ontbreken. Van 25 tot 28 september presenteert EMKA op stand 2E21 in hal 2 oplossingen waarmee deuren en kleppen comfortabel kunnen worden aangestuurd en uiterst effectief kunnen worden beveiligd.

In tijden van voortschrijdende digitalisering neemt het vastleggen, verwerken, analyseren en overdragen van gegevens gestaag toe. Tegelijkertijd neemt de cybercriminaliteit een hoge vlucht, het aantal aanvallen door hackers en het aantal gegevensdiefstallen neemt nog steeds toe. Om deze risico's te voorkomen en gegevens optimaal te beveiligen, biedt EMKA een uitgebreid portfolio aan elektronische vergrendelingsoplossingen.  Het nieuwe systeem "eCam" beveiligt deuren en kleppen in risicovolle veiligheidszones zoals op schakelkasten of machines. De naar wens van de klant regelbare kwartslag aan de voorzijde van de deur en de elektronische nokvergrendeling aan de binnenzijde verhinderen onbevoegd openen.

Voor de beveiliging van serverracks in datacenters levert EMKA een ander elektronisch sluitsysteem: de "Agent E". De combinatie van elektromechanische handgreep, software en draadloze technologie maakt controleerbare toegang voor bevoegde personen mogelijk.  Medewerkers moeten toegangsbevoegdheid hebben en zich authenticeren. Op die manier wordt elk openings- en sluitingsproces gecontroleerd en geregistreerd. De controle- en documentatiefunctie is van groot belang, vooral met het oog op de richtlijn bedrijfsgeheimen van de EU: Want naast de GDPR moeten bedrijven ook voldoen aan regelgeving die betrekking heeft op machinegegevens en gevoelige informatie uit de productontwikkeling. Bedrijven zijn hier verplicht om aan te tonen dat ze over geschikte beschermingsconcepten met bijbehorende toegangscontroles beschikken. Ook in dit opzicht kunt u op EMKA vertrouwen: De expert biedt elektronische vergrendelingsoplossingen met monitorfunctie niet alleen voor schakelkasten en serverracks, maar ook voor kantoorkasten op HR-afdelingen of archiefkasten in artsenpraktijken om inhoud die bescherming verdient, zoals contracten, productinformatie, patiëntgegevens enz. op te slaan en te beschermen tegen onbevoegde toegang.