Skip to main content

Power Electronics - Veilige afsluitingstechnologie voor pionier in energieopslag

Een schone en duurzame wereld voor toekomstige generaties: Dit is de visie van Power Electronics. Het Spaanse bedrijf ontwikkelt zijn activiteiten op het gebied van "hernieuwbare energie" en is wereldleider op het gebied van energieopslag en de eerste fabrikant van omvormers voor zonne-energie in Amerika, Oceanië en Europa. Sinds 2015 levert EMKA het bedrijf afsluitsystemen voor het grootste deel van zijn productenportefeuille. Power Electronics profiteert ook van de ervaring van EMKA's dochteronderneming in Spanje.

Power Electronics

Power Electronics werd 35 jaar geleden opgericht en is 's werelds grootste leverancier van energieopslagsystemen en de eerste fabrikant van zonne-omvormers in Amerika, Oceanië en Europa. Naast het hoofdkantoor in Valencia heeft het bedrijf nog 24 andere internationale dochterondernemingen. Dankzij tientallen jaren ervaring met de productie van laadinfrastructuren voor alle soorten elektrische voertuigen is Power Electronics een referentie geworden in de implementatie en ontwikkeling van elektromobiliteit. Daarnaast speelt duurzaamheid een belangrijke rol. De producent van batterijen en energieopslagsystemen maakt momenteel deel uit van meer dan 1.600 projecten voor hernieuwbare energie wereldwijd. Daarmee heeft het bedrijf al meer dan 60,5 miljoen ton CO2-uitstoot in het milieu voorkomen.

Power Electronics produceert jaarlijks duizenden elektronische omvormers en laders. Daarom waren de managers van het bedrijf op zoek naar een leverancier die een compleet dienstenpakket kon aanbieden om aan hun behoeften te voldoen. Deze systemen moesten ontwikkeling, ontwerp, productie en verkoop omvatten.

Globale aanwezigheid overtuigt

Power Electronics vond in EMKA een geschikte leverancier en partner. De samenwerking met de wereldmarktleider voor sluitsystemen, scharnieren en afdichtingen voor gebruik in schakel- en besturingskasten startte in 2015.

Naast de expertise en de prijs-prestatieverhouding was de hoge kwaliteit van de sluitsystemen - gecertificeerd volgens de UL-norm - een bewezen factor.

Verder viel de wereldwijde netwerkvorming van het bedrijf uit Velbert op. Naast de vestiging in de Spaanse regio La Rioja (Arnedo) is EMKA wereldwijd vertegenwoordigd.

"De mix van lokale partner en wereldwijd netwerk was voor ons zeer aantrekkelijk", verklaart een van de verantwoordelijken voor de centrale inkoop bij Power Electronics.

"EMKA kan ons snel ondersteunen, niet alleen lokaal maar ook bij onze klanten wereldwijd."

Sinds 2015 levert EMKA een groot deel van de afdichtingssystemen die de Spaanse fabrikant van batterijopslag gebruikt. Deze worden gebruikt in omvormerstations, e-laders en industriële behuizingen. De jaarlijkse bestellingen omvat een compleet sluitsysteem: zwenkgrepen van de bekroonde serie 1325, espagnoletten voor meerpuntsluitingen, scharnieren en kwartslag sloten, alsmede afdichtingen die ter plaatse in de Spaanse fabriek speciaal voor Power Electronics worden vervaardigd. "Dankzij onze lokale productie van afdichtingen in Spanje kunnen we zelfs kortlopende orders van Power Electronics snel en in de hoogste kwaliteit uitvoeren", leggen de verantwoordelijken van EMKA in Spanje uit. Naast drie afdichtingen uit het bestaande assortiment wordt Power Electronics ook geleverd met een selectie van zelf ontwikkelde speciale afdichtingen.

Met haar portefeuille maakt Power Electronics een vermindering van de CO2-uitstoot mogelijk en levert zij tegelijkertijd een belangrijke bijdrage aan de bevordering van hernieuwbare energiebronnen. EMKA begeleidt de Spaanse fabrikant van energieopslag op deze weg. Samen kunnen de twee ondernemingen terugkijken op meer dan zeven jaar succesvolle samenwerking. Zelfs tijdens de pandemie kon EMKA via zijn plaatselijke dochteronderneming de continue levering van sloten garanderen. De samenwerking zal nog lang duren, omdat de partners ook in de toekomst samen willen groeien.