Skip to main content

Op volle snelheid naar de aarde: records vallen bij FSC Remscheid


EMKA blijft staan voor de ondersteuning van sportieve en sociale projecten. Er werden nieuwe records gevestigd "in vrije val". Het ging er heet aan toe op grote hoogten: de jumpers van de FSC Remscheid stonden aan de start van de Duitse en Zwitserse kampioenschappen - en meer dan met succes. Helemaal vooraan: de "Deutschland-8er" en Lucia Lippold. Ook het showcaseproject voor dierenwelzijn Animal Rescue Bosnia ontwikkelt zich voortreffelijk. Om straathonden in Bosnië een nieuw thuis te geven, biedt EMKA nu sponsorpakketten aan voor particulieren en bedrijven.

EMKA feliciteert de "Deutschland-8" met het winnen van het Duitse kampioenschap in formatiespringen. FSC Remscheid, dat EMKA al jaren steunt, speelde een grote rol in dit succes met drie ter beschikking gestelde jumpers. Na de sprong van 4000 meter hadden de springers 50 seconden om een gemiddelde van wel 22 voorgeschreven formaties te voltooien. De video-opnamen van een negende springer worden vervolgens gebruikt om de cijfers te evalueren - hoe meer, hoe hoger de score. Normaal gesproken wordt toeschouwers een glimp van de luchtbeelden ontzegd. In dit geval kunt u echter verder naar beneden van het unieke uitzicht genieten (zie foto). Na de lange Corona-pauze van vorig jaar is dit succes balsem voor de ziel van de atleten.

Bovendien heeft het team zich met de overwinning geplaatst voor de wereldkampioenschappen van 2022 in Eloy, Arizona. Een kans om aan de hele wereld te bewijzen wat onze skydivers in hun mars hebben. EMKA wenst de "Duitsland-8" veel succes bij deze uitdaging in de VS.

Speed sky dive: Lucia Lippold breekt Duits record

 

FSC Remscheid had weer een succes te vieren. Lucia Lippold heeft eind augustus bij de Zwitserse kampioenschappen in Triengen een nieuw Duits record in het snelheidsspringen gevestigd. De skydiver uit Remscheid schoot met een snelheid van 430 kilometer per uur door de lucht. De regerend Europees kampioene zette daarmee voor de tweede keer een Duits record bij de vrouwen neer. Ook op de Duitse kampioenschappen van 7 tot 12 september in Saarlouis kon niemand dit nieuwe record breken. EMKA feliciteert Lucia met haar succes en kijkt uit naar haar volgende recordbrekende prestaties. Zij maakt ook deel uit van de A-ploeg van de Duitse parachutistenbond en zal volgend jaar deelnemen aan de wereldkampioenschappen in Noord-Amerika.

Brandweer beveiligt doel springen

 

De mannen en vrouwen van de brandweer van Bodenfelde zijn natuurlijk vertrouwd met "zwaar materieel"; de brandweer van Nedersaksen heeft immers zelf meerdere brandweerwagens van enkele tonnen in zijn hallen staan. Maar de EMKA-helikopter, zoals die in voorgaande jaren voor de Duitse kampioenschappen parachutespringen werd gebruikt, was een unicum. Na met succes brandveiligheidstoezichtdiensten te hebben verleend tijdens de Duitse kampioenschappen, waren de vrijwilligers blij om voor het indrukwekkende toestel gefotografeerd te worden. Wij willen de brandweer van Bodenfelde bedanken voor hun vrijwilligerswerk.

Animal Rescue Bosnia: steun actief hondenredding

 

Begonnen als een project om straathonden te redden in Goražde, Bosnië en Herzegovina, is Animal Rescue Bosnia, met de steun van EMKA, uitgegroeid tot de modernste faciliteit voor dierenwelzijn in het land, met inbegrip van een eigen veterinaire kliniek. Wij hebben reeds verschillende malen verslag uitgebracht in onze vorige nummers. Nu kunt ook u helpen de hulpeloze dieren te steunen. Het project biedt nu donatiepakketten aan voor particulieren en bedrijven. U kunt tussen de 15 en 199 euro per maand doneren voor de honden. Een formulier is beschikbaar op onze website. Het geld wordt gebruikt om gezonde voeding, snacks en speelgoed, alsook medische verzorging te financieren. Bedrijven kunnen in ruil voor de donatie hun logo plaatsen op de sponsorborden van het hondendagverblijf van EMKA in Velbert en het ARB-hondenasiel in Bosnië. Meer gedetailleerde informatie over hoe u ons kunt steunen, vindt u op www.animal-rescue-bosnia.org.