Skip to main content

Op droge voeten in het juiste licht


Iedere caravanbezitter kent het probleem: als het regent bij het in- en uitstappen, loopt het water voortdurend door de deur naar binnen. Een regengoot boven het deurkozijn zou dus praktisch zijn - al is die plaats meestal gereserveerd voor de verlichting. Maar waarom zou je die twee niet combineren? EMKA laat zien hoe!

Met het prototype van een buitenlamp voor de deur met ingebouwde dakgoot heeft EMKA een slimme oplossing voor de caravan ontwikkeld die zowel licht geeft als water buiten houdt. Waar anders de regen ongehinderd op de deur spat, wordt het water dankzij een uitsparing over de gehele lengte van de lamp langs de entree geleid. Deze oplossing is niet alleen bedoeld voor fabrikanten, maar maakt het als achteraf te installeren pakket ook particuliere klanten mogelijk hun huidige buitenverlichting zonder regengoot te vervangen.

De lamp wordt aangesloten op de bestaande elektriciteitsvoorziening en kan gemakkelijk via een bedieningspaneel worden in- en uitgeschakeld. De LED-strips krijgen ook een dimfunctie. Een optie met extra spots om de instap te verlichten wordt ook overwogen. De deurverlichting is bedoeld voor voertuigen met een toegangsdeur van 600 mm of 800 mm. De eerste variant zal als prototype worden gepresenteerd op het CARAVAN SALON in Düsseldorf van 4 tot 13 september. Nadat de oplossing daar voor het eerst is getoond, zal deze naar verwachting in modeljaar 2021/22 in serieproductie gaan.