Skip to main content

Of het nu mens of dier is: EMKA heeft een hart voor alle kleintjes


Het is een bekend feit dat EMKA al jaren individuen en sportclubs ondersteunt. Maar de inzet gaat ook verder dan sport. Daarom werpen we deze keer een blik op de hoop van twee voetbalclubs op jonge talenten. Anderzijds zullen ook tal van onze viervoeters profiteren van het EMKA Sponsoring Programma. Lees er hieronder meer over.

NIEUWS UIT DE SPONSORWERELD

In Bosnië, in de buurt van de twee EMKA-fabrieken in Goražde, heeft EMKA het project Animal Rescue Bosnia opgericht. Het doel is de redding en plaatsing van achtergelaten honden en puppy's. Vooral in de regio rond Gorazde zijn er veel zwerfhonden, die verwaarloosd, hongerig en soms zelfs ziek zijn. Veel Bosniërs zijn bereid deze honden een nieuw thuis te geven na succesvolle behandeling en vaccinatie. In de afgelopen maanden is ter plaatse een ultramodern hondenopvangcentrum gebouwd dat voldoet aan de Europese normen, met inbegrip van een dierenkliniek, met een totale oppervlakte van ongeveer 6.000 m2. Het Animal Rescue Bosnia biedt plaats aan 100 honden; het omvat ook meer dan 3.500 m2 aan oefenterrein.

Sinds 2019 zijn vrijwilligers, professionele dierenverzorgers en dierenartsen onvermoeibaar bezig geweest met het redden van de zwerfhonden. Ze zijn weer kerngezond gemaakt, gecastreerd of gesteriliseerd, op de juiste manier geïdentificeerd en teruggebracht naar hun vertrouwde omgeving als er geen eigenaar kon worden gevonden. Een andere belangrijke taak van het EMKA-project is het plaatsen van puppies en jonge honden in Duitsland en in heel Europa - een zaak die Marita en Neza Runge na aan het hart ligt, die alle nodige processen organiseert, met inbegrip van de nodige correspondentie. Dankzij Marita Runge en haar team hebben al vele honden een nieuw thuis gevonden. Voor gedetailleerde informatie, ga naar
 
www.animal-rescue-bosnia.org.

Sponsoring van voetbal, van de kleinste clubs tot eerste divisieclubs

Het kost tijd om een voetbalster te worden. Zowel de Cronenberger SC als de SV Union Velbert maken deel uit van het EMKA Sport Sponsorprogramma en kunnen met trots terugkijken op een goed functionerende jeugdafdeling. De SV Union Velbert 2011 e.V. is niet alleen actief in voetbal, maar ook in tafeltennis, turnen, wandelen en tennis. Zij is in 2011 ontstaan uit een fusie van de Velbertse sportverenigingen TuS Neviges en FC Tönisheide. Al 109 jaar eerder werd op de Wuppertaler Südhöhen de Cronenberger SC 1902 opgericht. Uit de gelederen van de SC hebben al enkele spelers de sprong gemaakt van de jeugd naar hogere klassen, waaronder de regionale competitie naar Wuppertal SV. Reden genoeg voor EMKA om de jeugd van shirts en uitrusting te voorzien, zodat de kleintjes letterlijk groot kunnen worden.

Voor de een of andere jonge kicker is de sprong naar de hogere klasse misschien ook mogelijk - misschien weer met EMKA-logo op de borst, als de overstap naar TSG Sprockhövel zou plaatsvinden. De TSG kickers strijden momenteel voor hun plaats in de Oberliga Westfalen - tegen de favoriet Ahleners (zie foto) met succes.

Leven voor de ruitersport

"Al het geluk op aarde ligt op de rug van paarden" - voor Sarah Kristin Runge geldt dit bekende gezegde in ieder geval. Van kinds af aan behoort de liefde van de nu 26-jarige toe aan de trotse viervoeters. Sarah kreeg een klassieke ruiteropleiding door op driejarige leeftijd in de manege Löckenhoff in Mettmann van haar moeder Marita het paardspringen te leren. Ze werd al snel een ambitieuze dressuuramazone. In de loop der jaren volgden talrijke overwinningen en onderscheidingen in verschillende prestatieklassen tot en met het springen in de Grand Prix-klasse. Sarah ontving onder andere het ruiterinsigne in goud. Sinds de herfst van 2017 traint ze haar paarden in Voerde, op het gerenommeerde Krüsterhof bij rijmeester Johann Hinnemann. Ook haar vader Friedhelm Runge ondersteunt ze met haar passie en rond de talrijke toernooien die Sarah wereldwijd rijdt. Dat bewijst onder meer de indrukwekkende EMKA Horse Truck met originele EMKA-uitrusting en de modernste binneninrichting voor paard en ruiter. Wij wensen Sarah veel succes voor alle verdere wedstrijden!