Skip to main content

Noodhamer voor de spoorwegsector

EMKA's productportfolio is gegroeid: met de noodhamer volgens DIN EN 45545-2 HL3 heeft EMKA een robuust product ontwikkeld speciaal voor gebruik in railvoertuigen. Vooral in treinen worden bijzonder hoge eisen gesteld, dus ook aan de "kleine levensredders". Naast de slagkracht moet ook de Europese brandbeschermingsnorm in acht worden genomen. Om aan deze eisen te voldoen, gebruikt EMKA een speciale kunststof.

Met name noodhamers helpen in een noodsituatie levens te redden. Daarom behoren ze tot de verplichte uitrusting van het lokale en langeafstandsvervoer van personen - mits ze aan de strenge eisen voldoen. Het thema brandbeveiliging speelt onder meer een belangrijke rol in het personenvervoer en met name in spoorvoertuigen.

Daarom heeft EMKA een nieuwe variant van de vorige noodhamer verder ontwikkeld, speciaal voor gebruik in treinen. Qua constructie en ontwerp is het product vergelijkbaar met de vorige modellen. De kop is van gegalvaniseerd staal met een hardmetalen punt en het handvat is van kunststof.

Deze combinatie zorgt voor een laag gewicht. In combinatie met de ergonomische vorm kan een hoge slagkracht worden uitgeoefend. Tegelijkertijd voldoet de nieuwe hamer aan de geldende eisen voor het brandgedrag van materialen volgens de Europese brandbeschermingsnorm DIN EN 45545.

Zonder deze certificering is het gebruik van dergelijke noodhamers in spoorvoertuigen niet toegestaan. Om deze classificatie te verkrijgen, gebruikte EMKA voor de constructie van de hamer een speciale kunststof en liet deze door een brandtestlaboratorium certificeren.

Speciale kunststof zorgt voor hoge brandveiligheid

Voor certificatie volgens de Europese brandbeschermingsnorm moet het gebruikte materiaal onder de voorgeschreven grenswaarden vallen in de categorieën brandbaarheid, rookgasontwikkeling en toxiciteit. Het materiaal kan worden ingedeeld in drie verschillende klassen. HL3 is de hoogste brandbeveiligingsklasse van DIN EN 45545, en de EMKA noodhamer voldoet aan deze eis. De hamer dankt dit resultaat aan een speciaal ontwikkelde kunststof. Deze kunststof is zowel brandvertragend als zelfdovend. De handgrepen vatten slechts met grote moeite vlam en doven onmiddellijk wanneer ze niet meer in contact komen met een vlam. Naast de categorisering in DIN EN 45545-2 HL3 heeft de nieuwe hamer ook met succes de botsproef volgens het administratieve voorschrift voor het testen van noodramen doorstaan. Het voldoen aan deze voorschriften bewijst eens te meer de prestaties van het product.

Noodhamer standaard met handbescherming

Om het risico van letsel voor passagiers bij het gebruik van de hamers tot een minimum te beperken, is het modulaire systeem bovendien standaard voorzien van handbescherming. De noodhamer wordt standaard geleverd met een houder en een ingebouwde diefstalbeveiliging; hij kan echter ook los, zonder houder, worden aangeschaft voor reserveonderdelen. Bovendien dient een anderhalve meter lange, in de bevestiging geïntegreerde staalkabel als diefstalbeveiliging om moedwillige diefstal van de noodhamer te voorkomen. In speciale gevallen kan de noodhamer ook worden gemaakt in een ander kleurontwerp in huisstijl van de klant.