Skip to main content

Nieuw hygiëne kwartslag slot met een hoogwaardige afwerking

EMKA Hygiëne design

EMKA Hygiëne design

Zoals EMKA zojuist heeft bewezen: Het is mogelijk dat hygiëne en modern design hand in hand gaan. Speciaal voor gevoelige omgevingen in de voedingsmiddelen- en medische sector, waar hoge eisen worden gesteld aan reinheid en steriliteit, heeft EMKA haar nieuwe hygiëneslot ontwikkeld. Het kwartslag slot heeft een uitwendig vlakke afdichting en is verkrijgbaar in twee varianten. De geoptimaliseerde sluiting is geconstrueerd volgens de ontwerpspecificaties van de Deutsche Gesetzliche Unfallversicherung - DGUV (de Duitse wettelijke ongevallenverzekeringsinstelling)

Voor beide varianten heeft EMKA de geschuimde afdichtingen vervangen door de nieuwe, food-grade vlakke afdichtingen. Deze afdichting voldoet aan de eisen van FDA 21 CFR 177.2600 en VO 1935/2004. Daarnaast hebben de ingenieurs de bediening verder afgerond waardoor reiniging nog praktischer wordt. Beide varianten zijn ontwikkeld in overeenstemming met de hygiëne-eisen van de DGUV en de European Hygienic Engineering and Design Group (EHEDG). De bijbehorende certificeringen zijn in behandeling. De strenge eisen spelen vooral in de levensmiddelen- en farmaceutische industrie een bijzondere rol. De gebruikte producten moeten onder meer bestand zijn tegen de straal van een hogedrukreiniger om een efficiënte "reiniging ter plaatse" mogelijk te maken. Dit vereist adequaat bewerkte roestvrijstalen onderdelen, die EMKA in het eigen technologiecentrum ontwikkelt en vervolgens in de eigen faciliteiten vervaardigt.

Productvoordelen in een oogopslag:

  • Beide versies van deze sloten zijn nu voorzien van radiaal opliggende afdichtingen en zorgen voor een betere hygiëne.
  • In vergelijking met de vorige versie is de bediening veel eenvoudiger geworden en meer geschikt voor een betere hygiënische reiniging.
  • De GH-afmeting, inclusief de hygiënische afdichting, is 18 mm.
  • De levensduurtest is met succes afgerond.
  • Voldoet aan IP 69K

Meer product informatie: klik hier