Skip to main content

Nieuw EMKA slot scharnier voor bösch heizung.klima.lüftung

Een vergrendelingssysteem voor ventilatie- en airconditioningsinstallaties moet lekkage voorkomen en bij onderhoudswerkzaamheden eenvoudig en veilig bediend kunnen worden. Het nieuwe EMKA slot scharnier voldoet aan deze eisen. De Oostenrijkse onderneming Walter Bösch GmbH & Co KG maakt gebruik van deze expertise voor haar behuizingssysteem "modul a".

Naast de algemene veiligheidseisen houdt EMKA bij de ontwikkeling van zijn producten rekening met de speciale behoeften van zijn klanten. Voor de Oostenrijkse fabrikant van ventilatie- en airconditioningsinstallaties bösch zijn de deuren van het behuizingssysteem individueel aangepast en gecombineerd met de toegangsfuncties van een HVAC-installatie. Daarbij gaat het niet alleen om het voorkomen dat de deur openbarst, maar ook om het openen, zwenken en uitnemen van de deuren.

De gecombineerde functie van een scharnier en een slot zorgt in dit opzicht voor meer flexibiliteit. Tegelijkertijd zorgt de geïntegreerde persfunctie ervoor dat de verdichtingsdruk op de eveneens door EMKA geleverde afdichting toeneemt. Daarnaast draagt de instelbare verdichtingsdruk van de deuren bij aan de veiligheid door middel van het slot. Al met al verkrijgt bösch hiermee een stabiele, duurzame en flexibele oplossing