Skip to main content

Nieuwe intrekbare handgreep: EMKA's doorbraak op het gebied van sluitcomfort en modern design


Intrekbare handgrepen zijn al lang standaard en beproefd op het gebied van transportsloten voor kleppen en deuren. Vooral op de Amerikaanse markt behalen ze hoge verkoopcijfers, omdat ze vaak in pick-up trucks of bestelwagens worden gemonteerd, bijvoorbeeld in opbergvakken en boxen. Terwijl handgrepen zich decennialang vooral hebben onderscheiden door hun vlakke functionaliteit, is de uitdaging in 2020 om letterlijk grip te krijgen op functie, design en flexibiliteit als combinatie. Met de nieuwe intrekbare handgreep in een gebruiksvriendelijke T-vorm, gemaakt van kunststof en zinkspuitgietdelen, is EMKA in deze doorbraak geslaagd.

 

Productinnovatie gepresenteerd op CARAVAN SALON 2020

Eindelijk weer eens een beurs en face-to-face gesprekken voeren zonder beeldscherm en microfoon tussen de deelnemers. De conclusie van de CARAVAN SALON presentatie is ondanks minder bezoekers dan vorig jaar - ook door een streng hygiëneconcept van het Düsseldorfse beursbedrijf - toch heel positief. Er gaat niets boven persoonlijk contact met klanten en geïnteresseerde bezoekers; daar was het standpersoneel van het EMKA-team het mee eens. Vooral bij de productpresentatie, wanneer standbezoekers niet alleen de nieuwste innovaties in de caravanbranche kunnen zien, maar de producten ook kunnen testen.


Op de EMKA stand was dit te zien in de vorm van een opgetrokken stacaravan-buitenwand. Hier waren de EMKA-producten op de juiste plaatsen geïnstalleerd - van het onzichtbare drukslot tot de nieuwste ontwikkeling: de nieuwe intrekbare handgreep in een gebruiksvriendelijke T-vorm.

Aangename haptiek met een modulair ontwerp

In vergelijking met het oude model, dat al vele jaren deel uitmaakt van het EMKA portfolio, overtuigt de nieuwe versie door zijn moderne uiterlijk in hybride materiaalmix met componenten van zinkgietwerk en kunststof. De T-grip uitsparing is veel breder en daardoor comfortabel in gebruik, ook voor mensen met grotere handen en wanneer ze handschoenen dragen. Deze aangename haptiek werd bijzonder goed onthaald door de bezoekers van de EMKA-stand op het CARAVAN SALON.

De intrekbare handgreep is modulair opgebouwd, zodat de klant kan kiezen tussen verschillende vergrendelingen en sluitmedia: of het nu gaat om haak-, draai- of in hoogte verstelbare conische rolnokken tot rondcilinder-, vierkant- of dubbelbaardbediening, het hele EMKA-assortiment aan vergrendelingen staat ter beschikking van de gebruiker. Deze verscheidenheid maakt de handgreep uniek in de marktvergelijking. Bovendien heeft de scharnierende handgreep een IP 65 bescherming en een optische openingsindicatie.