Skip to main content

Kwartslag slot oppervlak volgens klantspecificatie

Quarter turn for quick mounting, Design example

Design example

Quarter turn for quick mounting, assembly

Quarter turn for quick mounting assembly

Op de Hannover Messe Industrie 2018 laat EMKA kleur zien: Omdat klanten naast functionaliteit en efficiëntie steeds vaker ongebruikelijke ontwerpeisen stellen, heeft EMKA zijn kwartslag slot voor snelle montage verder ontwikkeld. Vanaf nu is het product verkrijgbaar met een vrij te ontwerpen behuizingsplaat. Op stand M07 in hal 3 laat EMKA zien dat met deze oplossing aan vrijwel elke klantwens op het gebied van vormgeving kan worden voldaan.

In vergelijking met de tot nu toe verkrijgbare kwartslag sloten voor snelmontage van EMKA, heeft de nieuwe versie een buitenbehuizingsplaat. Deze kan vrij worden ontworpen afhankelijk van de specificaties van de klant aangezien EMKA de behuizingsplaat maakt met behulp van het In-Mould-Labelling proces. De gelamineerde behuizingsplaat kan worden uitgevoerd in metal look (bijv. geborsteld roestvrij staal), carbon look of ook met metallic hoogglans oppervlak zodat indrukwekkende, chique oppervlakken op het kwartslag slot kunnen worden gerealiseerd. In het algemeen kan EMKA elk ontwerp maken dat met behulp van zeefdruktechniek kan worden gemaakt. De vormgevingsmogelijkheden van het oppervlak zijn grenzeloos. De vrije vormgeving van het oppervlak van het slot is ook interessant voor klanten die met behulp van een motieffolie (bijv. logo en kleur) de sluiting van hun eigen huisstijl willen voorzien.  Anderen zullen het op prijs stellen wanneer het kwartslag slot met het blote oog niet van de omgeving te onderscheiden is, wanneer hij praktisch met het oppervlak versmelt.

Het slot voor snelle montage bestaat uit drie delen en kan binnen enkele seconden eenvoudig worden gemonteerd. Nadat de bedieningseenheid in de daarvoor bestemde uitsparing is geplaatst, wordt de nok gemonteerd en opzij bewogen tot hij stevig vastklikt. Klemverbindingen van kunststof beveiligen de afzonderlijke onderdelen tegen onbedoeld losraken.

Voor meer informatie klik hier ...