Skip to main content

Intelligente draadloze toegang

Onze buitenzwenkgreep voor de iLOQ S50 profiel-halfcilinders breidt ons portfolio uit met een energie-autonoom, digitaal sluitsysteem. Het systeem kan worden ontgrendeld met een smartphone of digitale sleutel en wordt tegelijkertijd van energie voorzien.

Dankzij een iLOQ-cilinder verandert EMKA's 1317 zwenkgreep in een multitalent.

Voor deze slimme combinatie hebben we een mechanische zwenkgreep uit de 1317-serie gecombineerd met de elektronische profiel-halfcilinder van het Finse bedrijf iLOQ.

In plaats van een fysieke sleutel te gebruiken, openen onze gebruikers het slot met een voor NFC (near field communication) geschikte Android/iOS-smartphone met een app of gebruiken ze een digitale sleutel (iLOQ K55S Fob).

Een beheerder controleert de vereiste toegangsgegevens via een cloud-gebaseerd SaaS-platform. Hierdoor kan de toegang op afstand worden gecontroleerd en gedocumenteerd.

Deze nieuwe afsluitoplossing werkt zonder batterij of andere permanente stroomvoorziening. Dit maakt het slot bijzonder interessant voor de telecommunicatie-industrie, aangezien outdoor-behuizingen of telecommunicatiekasten zich vaak op afgelegen locaties bevinden.

In dit geval ontvangt het systeem de voor ontgrendeling benodigde energie via NFC van de Android/iOS-smartphone.

De hybride oplossing van polyamide (greep) en gegoten zink (behuizing) voldoet aan alle relevante veiligheidsnormen. Een omlopende steunring beschermt de draaiknopantenne van de iLOQ-cilinder.

Een geïntegreerde krasbeveiliging voorkomt oppervlaktebeschadigingen tussen beide onderdelen. Op basis van DIN EN 50102 garandeert de beschermingsgraad IK 10 de stabiliteit van deze hybride oplossing. Bovendien voldoet de zwenkgreep uiteraard aan de IP65-norm.