Skip to main content

Hygiëneprogramma officieel EHEDG-gecertificeerd


De EMKA kwartslag- en knevelsloten combineren functionaliteit met een aantrekkelijk design. Hun hygiënische toepassing in gevoelige omgevingen - bijvoorbeeld in de levensmiddelenproductie - werd onlangs bevestigd met het EHEDG-certificaat. Het gehele hygiëne-assortiment staat daarmee officieel aan de top van onderzoek en technologie.

EERSTE LEVERANCIER OP DE MARKT

De hygiëne-eisen in de levensmiddelen- en farmaceutische industrie nemen voortdurend toe - en daarmee ook de behoefte aan afsluittechniek die aan deze eisen voldoet en in het beste geval gecertificeerd is. Daarom heeft EMKA zijn hygiënische kwartslagsluiting in overeenstemming met de ontwerpeisen van de Duitse Sociale Ongevallenverzekering (DGUV) en de European Hygienic Engineering and Design Group (EHEDG) geoptimaliseerd - en dat met succes. Na de DGUV-goedkeuring heeft EMKA nu ook de bijbehorende EHEDG-certificering ontvangen - voor EL klasse I AUX. Hierbij gaat het om onderdelen in open processen die met vloeistof gereinigd worden zonder demontage.

Groot concurrentievoordeel

Het centrale product van het EMKA hygiëne programma is de hygiënische kwartslagslot. Deze is bijvoorbeeld bestand tegen de straal van een hogedrukreiniger en maakt zo een efficiënte " Reiniging ter plaatse" mogelijk. Aangevuld met een uniek draai-span-slot en een hygiënesleutel die metaalslijtage volledig elimineert. Voorwaarde hiervoor zijn op de juiste wijze bewerkte roestvrijstalen componenten, die EMKA in zijn Technologiecentrum ontwikkelt, vervolgens zelf vervaardigt en in zijn laboratorium uitvoerig test.

Klanten vroegen steeds vaker om de EHEDG-certificering. EMKA is dan ook de eerste leverancier op de markt die over deze certificering beschikt. Dit is een duidelijk concurrentievoordeel ten opzichte van veel andere in de handel verkrijgbare sluitingen voor gebruik in de levensmiddelenindustrie. Het feit dat EHEDG in een wereldwijde uitwisseling staat met Amerikaanse organisaties als NSF en 3-A over hun specificaties, bewijst het hygiënische en reinigbare ontwerp en de technologie van EMKA sluitmechanismen ook op internationaal niveau.

Achtergrond informatie

De European Hygienic Engineering and Design Group (EHEDG) is een vereniging van leveranciers van apparatuur voor de voedselproductie, voedselverwerkende bedrijven, onderzoeksinstituten en volksgezondheidsinstellingen. Haar doel is bedrijven bij te staan bij de invoering van wettelijke voorschriften en een uniform EU-breed concept van handelen mogelijk te maken met inachtneming van internationale en nationale voorschriften.