Skip to main content

HANSA Klimasysteme vertrouwt al 25 jaar op EMKA


Geavanceerde klimaattechniek ontmoet veilige sluitsystemen: HANSA Klimasysteme en EMKA werken al meer dan twee decennia samen om complexe airconditioning- en ventilatie-units betrouwbaar af te kunnen sluiten met hang- en sluitwerk en afdichtingen. Bij het laatste project lag de nadruk op het vervangen van bestaande onderdelen: aluminium onderdelen worden gebruikt als verbindingselementen op de hoeken van de airconditioningunits om de behuizingskubus te stabiliseren. Daarnaast heeft EMKA het vorige aluminium gietdeel geschikt gemaakt voor spuitgieten en een nauwkeurig passende geometrie gebruikt.

Hansa Klimasysteme GmbH is een middelgrote onderneming die bouwtechnische voorzieningen levert. Het bedrijf is gecertificeerd volgens DIN EN ISO 9001. Hansa ontwikkelt en produceert airconditioning- en ventilatiesystemen voor scholen, kantoren, sporthallen, zwembaden, ziekenhuizen, industrie en IT-ruimten. Met uitzondering van enkele standaard units, is HANSA gespecialiseerd in productie op maat. Binnen de grenzen van de respectieve normen en richtlijnen produceert het bedrijf op maat gemaakte units in overeenstemming met de ventilatie-eisen van de ruimte.

Bovendien past HANSA het ontwerp van de units aan de grootte van het gebouw of de grootte van de ventilatiecentrale aan. Het doel is om een perfect ruimteklimaat te bereiken met een minimaal energieverbruik. Het concept is gebaseerd op een frame van aluminium profielen en dubbelwandige bekledingselementen van gegalvaniseerde en gecoate staalplaten met een tussenliggende isolatielaag.

Alle systeemcomponenten moeten de positieve en negatieve druk handhaven om de temperatuur en de luchtuitwisseling in volledige gebouwencomplexen te regelen. De juiste afsluittechniek is een integraal onderdeel van de behuizingen om de gewenste compressie en een eenvoudige en veilige bediening tijdens onderhoud te garanderen. HANSA werkt voor deze systemen al 25 jaar samen met EMKA. Als jarenlange systeempartner van de airconditioning industrie werkt EMKA voortdurend aan nieuwe en innovatieve producten. De sluitsystemen kenmerken zich door hun modulaire opbouw, veelzijdigheid en hoogste kwaliteit. De sloten voldoen aan de speciale eisen voor ventilatie- en airconditioningsystemen en voldoen aan de bijbehorende normen zoals DIN EN 1886 of VDI 6022.

 

Overschakelen op onderdelen van spuitgiet aluminium

 

Bij HANSA worden ook verschillende onderdelen van EMKA gebruikt, variërend van scharnieren tot krukken op de bedieningsdeuren. In deze units worden ook hygiënische afdichtingen van EPDM en siliconen gebruikt om ze drukdicht af te dichten en de duurzaamheid van de systemen te garanderen. Het laatste gezamenlijke project was de omschakeling van onderdelen gemaakt met aluminium zwaartekrachtgieten naar aluminium spuitgieten. Deze onderdelen worden gebruikt in de hoeken van airconditioningunits boven een bepaalde grootte als verbindingselementen tussen de aluminiumprofielen.

Het verschil in productie: In vergelijking met zwaartekrachtgieten wordt het metaal bij drukgieten onder druk in de vormholte geperst. "Sinds onze instrumenten steeds meer worden verkocht, zijn de aantallen van deze systemen navenant gestegen", legt Arno Bunger, productiemanager bij HANSA, uit. "Vanaf een bepaald aantal stuks loont het de moeite om over te schakelen op spuitgieten. Ook al is de matrijs duurder, de componenten zijn uiteindelijk veel goedkoper."

Elk jaar worden er 8.000 onderdelen gebruikt

 

Het gezamenlijke project is eind 2019 van start gegaan en richt zich op de vraag: "Hoe kunnen we het bestaande onderdeel veranderen om het geschikt te maken voor aluminium spuitgieten?" EMKA heeft vervolgens conforme engineeringtekeningen gemaakt en de juiste matrijzen laten vervaardigen. De vraag naar de aluminium spuitgietonderdelen: Ze moeten vooral stabiel zijn en een exacte geometrie hebben. Bovendien moest de prijs fundamenteel lager zijn dan bij zwaartekrachtgieten. Jaarlijks worden nu vele duizenden onderdelen gebruikt.

Vooruitzichten: volgend project op de agenda

 

"Ook voor deze systemen kiezen wij al tientallen jaren voor EMKA als onze betrouwbare leverancier. EMKA heeft zich bewezen vanwege de hoge leveringscapaciteit. Bovendien is het team rond onze contactpersonen Dietmar Grabotin en Markus Wally zeer betrokken, competent en maakt het aanvragen op korte termijn snel mogelijk", somt Bunger op. HANSA wil de samenwerking met EMKA ook in de toekomst voortzetten: Het volgende project is al gepland om scharnieren die voorheen in eigen beheer werden geproduceerd om te bouwen naar EMKA's nieuwe innovatieve 2D scharnieren met verhoogde scharnierbeugel.