Skip to main content

Hannover Messe 2022: EMKA presenteert twee business units

Gecomprimeerd en doelgericht: dat is het motto voor het optreden van EMKA op de Hannover Messe 2022. De deelnemers aan de toonaangevende vakbeurs, die vanwege de pandemie naar mei was uitgesteld, hebben opnieuw veel moeten improviseren en het hoofd moeten bieden aan veel onzekerheden in de planning. Daarom zal EMKA niet met de gebruikelijke 300 vierkante meter van start gaan, maar met een stand van 150 vierkante meter die zich op de kernactiviteiten concentreert. Dit betekent echter niet dat de bezoekers van de stand minder informatie en nieuws te horen krijgen, integendeel: er is heel wat te melden over EMKA. De EMKA-experts zullen de bezoekers in hal 12, stand D66, informeren over de vele toepassingsmogelijkheden van de sluitsystemen.

Naast andere producten zullen er twee duidelijke thema's: enerzijds uit "Matrijs + Serie" en anderzijds hang- en sluitwerk en afdichtingen. Vooral het eerste thema zal veel bezoekers interesseren, want als ze aan EMKA producten denken, staan de meesten in de eerste plaats stil bij sloten en scharnieren. Zij zullen echter niet meteen denken aan covers voor e-bikes, bindingen voor langlaufski's of schokdempers voor auto's. EMKA toont relevante voorbeelden in Hannover. EMKA is momenteel een van de grootste matrijzenmakers in Europa en zelfs de enige leverancier die alles van het eerste model tot serieproductie en wereldwijde logistiek uit één bron kan aanbieden. Matrijzen en eerste stalen worden in dezelfde productieomgeving gemaakt. De productiefasen van de matrijzen en de eerste monsters zijn dus rechtstreeks met elkaar verbonden.

Indien na de optionele serieproductie extra bewerkingen nodig zijn voor de definitieve afwerking van het product - bijvoorbeeld ponsen, buigen, poedercoaten, galvaniseren, enz. - worden ook deze bewerkingen in eigen huis uitgevoerd. Niet voor niets behoren bekende industriegiganten als Hella, Audi, Porsche en Fischer Sports (ski) tot onze klanten.
Bovendien zal EMKA op zijn stand in hal 12 zwenkhevels, kwartslag sloten, scharnieren en afdichtingen presenteren, met bijbehorende expositiestukken. Naast verdere ontwikkelingen en beproefde producten uit het portfolio van enkelvoudige en meerpuntssluitingen, zal EMKA zijn gamma complete sluitsystemen presenteren, inclusief bewakingsfunctie voor besturings- en serverkasten. Met EMKA is een volledige bewaking van de kast en een gedocumenteerde toegangscontrole mogelijk. Vooral in gevoelige sectoren zoals datacentra is er vraag naar bewakingssystemen.

Naast deze elektronische sloten wordt er op de beurs vooral aandacht besteed aan de modulaire opbouw van individuele sloten voor klassieke schakelkasten. Als wereldmarktleider van sloten voor schakel- en besturingskasten put EMKA uit een breed scala van verschillende materialen om voor de sloten, scharnieren en afdichtingen telkens de juiste materialen te kunnen gebruiken die passen bij de heersende omstandigheden. Zo kunnen klanten voor elk systeem kiezen uit verschillende sloten, van simpel tot complexe meerpuntssluitsystemen met ombuiging in de hoeken. In totaal zijn er zo'n 1,2 miljoen productvarianten in de afsluittechniek voor schakelkasten. Dit bewijst: zelfs op "slechts" 150 m2 is er diepgaande expertise en een schat aan informatie over EMKA beschikbaar.