Skip to main content

HANNOVER MESSE 2019: EMKA presenteert de sluitsystemen van de toekomst

HMI 2019: EMKA's Agent-E

HMI 2019: EMKA's Agent-E

De toekomst gepresenteerd op 280 m2: Op de HANNOVER MESSE 2019 presenteert EMKA het volledige portfolio van elektronische sluitsystemen, inclusief diverse nieuwe oplossingen. Naast verdere ontwikkelingen zoals de eCam Safety of de Agent-E en beproefde producten uit EMKA's portfolio van enkelpunt- en meerpuntssluitingen, zal de beurspresentatie zich in het bijzonder richten op het aanbod van volledige sluitsystemen inclusief bewakingsfuncties voor schakelkasten en serverkasten. Geïnteresseerden vinden de wereldmarktleider dit jaar voor het eerst op stand D30 in hal 12.

EMKA heeft zijn bewezen eCam oplossing verder ontwikkeld in de nieuwe eCam Safety variant speciaal voor de machinebouw. De eCam beveiligt deuren en kleppen in risicogebieden zoals rondom schakelkasten of machines. De standaard deur Cam sluiting en de elektronisch gestuurde eCam tongvergrendeling worden elektronisch bewaakt en gecontroleerd om ongeoorloofd openen te voorkomen. eCam Safety is nu TÜV-gecertificeerd. De nieuwe versie van de eCam bevat redundante sensorelementen om de prestatieniveaus te halen die zijn gespecificeerd in de EU-machinerichtlijn.

De Agent-E is dan ook een van de beproefde producten met een lange levensduur in het EMKA portfolio van elektronische sluitoplossingen. In combinatie met de EMKA software maakt de elektromechanische handgreep met draadloze technologie gecontroleerde toegang voor geautoriseerde personen mogelijk. De technologie bewaakt en logt elk openings- en sluitproces. EMKA heeft de doorontwikkelde Agent-E nu voorzien van een optische drukknop, waardoor de gebruiksvriendelijkheid opnieuw aanzienlijk is geoptimaliseerd. Daarnaast zijn er twee nieuwe optionele leesmodules aan het systeem toegevoegd, zodat extra kaarttypen kunnen worden gebruikt voor de autorisatie van ID-kaarten.