Skip to main content

EUROGUSS 2020


Als de spuitgietindustrie van 14 tot en met 16 januari 2020 tijdens EUROGUSS in Neurenberg bijeenkomt, zal de nadruk liggen op innovatieve spuitgietprocessen en ontwikkelingen zoals rapid prototyping, spuitgietmachines en materiaaltesten. EMKA Beschlagteile GmbH, inmiddels een van de grootste matrijzenfabrikanten van Europa, zal hier niet ontbreken. Op stand 225 in hal 7A presenteert EMKA verschillende expositiestukken, onder andere voor tweecomponenten (2K) spuitgieten en verdere voorbeelden uit haar gietwerkportfolio.

EMKA bewijst expertise in matrijzenbouw

Voor de 13e keer komt een internationaal publiek bijeen op Europa's grootste vakbeurs voor spuitgietwerk. Als fabrikant en aanbieder van oplossingen voor sluitsystemen, scharnieren en afdichtingen heeft EMKA al lang naam gemaakt; sinds de overname van het bedrijf Bekto Precisa uit Goražde in Bosnië-Herzegovina is EMKA Bosnia nu ook een van de grootste matrijzenfabrikanten in Europa met meer dan 150 werknemers alleen al in de matrijzenbouw - inclusief ervaren ingenieurs voor ontwikkeling, ontwerp en CNC-programmering. Jaarlijks produceert EMKA Bosnia meer dan 900 matrijzen ter plaatse. Tot hun klanten behoren bekende autofabrikanten als Mercedes, Audi, Porsche en VW, maar ook Tier 1-leveranciers als HELLA GmbH & Co. KGaA uit Lippstadt.

Of het nu gaat om spuitgieten van zink, spuitgieten van aluminium, spuitgieten van roestvrij staal of spuitgieten van kunststof: EMKA biedt in haar fabrieken in Goražde met in totaal meer dan 700 medewerkers een complete assortiment hoogwaardige matrijzen aan. Op de beurs in Neurenberg zullen deskundige adviseurs van de afdeling matrijzenbouw technische details en projectvoorbeelden toelichten aan geïnteresseerde bezoekers. Tijdens de beurspresentatie zal ook worden benadrukt dat EMKA niet alleen de matrijzen produceert, maar de klanten desgewenst ook bijstaat vanaf de prototyping tot de serieproductie van het desbetreffende product. De klant kan dus voor de volledige productcyclus een beroep doen op EMKA. De productie vindt plaats op een totale productieoppervlakte van 35.000 m².

Bosnische locatie sterk in het maken van matrijzen

Met de aankoop van het bedrijf Bekto Precisa in 2018 heeft EMKA een nieuwe mijlpaal in haar bedrijfsgeschiedenis gezet en is daarmee ook een van de grootste matrijzenfabrikanten in Europa geworden. Sindsdien heet het bedrijf EMKA Bosnia onder de paraplu van de EMKA Group. Het moderne machinepark met meer dan 95 CNC machines is een garantie voor topkwaliteit en de laagste toleranties. Vanuit het grote team op de afdeling matrijzenbouw ontwerpen 35 medewerkers op grote schaal matrijzen voor diverse industrieën. Door de overname is het wereldwijde personeelsbestand van EMKA gegroeid tot zo'n 2.100 collega's.

Klik hier om meer te lezen over EMKA matrijzenbouw ...