Skip to main content

Nieuwe EMKA productielocatie in India

EMKA heeft verdere stappen gezet in India: Met een investeringsplan van circa 10 miljoen euro bouwde EMKA een nieuwe locatie in Bhilai. In het lokale industriegebied werd een moderne productiefaciliteit gebouwd volgens internationale normen op een totale oppervlakte van 15.000 m² - waarvan 6000 m² reeds overdekte productieruimtes. Door te investeren in state-of-the-art machines en uitgebreide knowhow in verschillende productietechnologieën, is de hele productieketen verzekerd vanaf zinkspuitgieten, kunststof spuitgieten, stansen, buigen, verspanen, frezen, oppervlaktetechniek, PUR-afdichtschuimtechnologie tot en met hoekvulkanisatie. Dit benadrukt de claim van EMKA om wereldwijde normen te stellen op het gebied van kwaliteit, verticale integratie en leveringsprestaties. Een hoge productkwaliteit is dus voorgeprogrammeerd.

10 miljoen euro investering in Chhattisgarh, India

De Indiase markt vereist een hoge kwaliteitsstandaard ”, legt Mohammad Ali Reihani, Director Sales Asia bij EMKA, uit. “'Made in India' is een belangrijk label. De markt daar vereist een hoge mate van flexibiliteit. Dit geldt niet alleen voor de bovengenoemde feiten, maar vooral voor de klantenservice. Omdat het bij het kiezen van producten belangrijk is om de klant te begrijpen en hem te ondersteunen met een hoog niveau van adviesdiensten. Dat is precies onze kracht. "

Ondanks de vertragingen als gevolg van de Corona-crisis is op 21 september de nieuwe locatie officieel geopend. Dit is grotendeels te danken aan het professionele personeel en het management tijdens de crisis.

Hoge productstandaard met kortere logistieke routes

In India zijn de transportroutes erg lang vanwege de grootte van het land. Om de supply chain gestroomlijnd te houden, is het voor EMKA klanten en partners belangrijk om lokaal producten te bestellen. “India zal profiteren van de enorme verscheidenheid aan producten die EMKA aanbiedt voor de wereldmarkt. Dit betekent voor ons dat we altijd snel en flexibel moeten reageren. Maar flexibiliteit is altijd de grote kracht van EMKA geweest ”, legt Mohammad Ali Reihani uit. De nieuwe, strategisch gelegen productiesite draagt ​​bij aan de intelligente dispositie in het land en is daarmee een grote meerwaarde voor het bedrijf op de Indiase markt. Ad hoc bestellingen kunnen voortaan zo snel mogelijk worden verwerkt en verzonden. Het label “Made in India” is lokaal net zo belangrijk als internationaal: regionale bedrijven hechten veel belang aan etikettering. Voor export onderstreept dit de hoge kwaliteit en sterke technologie.

Ambitieuze doelstellingen op de Indiase markt

Het aanbod van producten en diensten in India varieert voornamelijk van sluitoplossingen van staal, roestvrij staal, kunststof en gegoten zink tot scharnieren en de mogelijkheid om de afdichtingen ter plaatse te vulkaniseren als ringen en frames. Op deze manier dient EMKA ook haar bedrijfsfilosofie als leverancier van complete systemen in India. “India is een zeer aantrekkelijke markt voor EMKA. Het was belangrijk voor ons om zowel in het zuiden als in centraal India een locatie te hebben van waaruit we onze klanten kunnen bedienen ”, benadrukt Reihani. “Sinds 2005 zijn we actief op de Indiase markt met onze eigen dochteronderneming EMKA India. Daarom weten we precies welk potentieel de markt biedt, en ook wat deze nodig heeft ”, legt Reihani uit. Een ander groot voordeel is dat de Indiase medewerkers in vergelijking met andere Aziatische landen vloeiend Engels spreken en er geen communicatiebarrières zijn. De voorwaarden voor EMKA zijn dus ideaal om zich succesvol te laten gelden met lokale productie in de Aziatische regio en om de afzet de komende jaren te vermenigvuldigen.