Skip to main content

EMKA Sponsoring

EMKA houdt ook dit jaar vast aan zijn lokaal sociaal engagement en geeft aan vele goede doelen en verenigingen. In samenwerking met de Duitse Caritas Vereniging, Wuppertal, voelen we ons sterk betrokken bij het verspreiden van hoop en solidariteit op de Nationale Dag van het Kinderhospicewerk. Tegelijkertijd kijken we uit naar sportieve successen en hoogtepunten dit jaar met FSC Remscheid e.V. en TSG.

Teamgeest gebruiken om een gemeenschappelijk doel te bereiken: EMKA promoot sport en sociaal bewustzijn over belangrijke thema's

EMKA heeft een zwak voor voetbalclubs uit de regio, waaronder TSG Sprockhövel uit de Oberliga Westfalen. De ploeg uit het hart van Noordrijn-Westfalen komt al enkele jaren uit in de hoogste divisie. TSG richt zich vooral op de ontwikkeling van de jeugd. Dit komt niet alleen de club als geheel ten goede, maar ook de spelers. Een selectie van veelbelovende talenten uit de jeugdopleiding van de club heeft zich al gemeld bij meer gerenommeerde clubs.

Voorbeelden zijn Nazzareno Ciccarelli (nu Rot-Weiß Erfurt) en Dilhan Demir (nu SC Paderborn). EMKA is bijzonder verheugd om TSG Sprockhövel te sponsoren gezien hun indrukwekkende en succesvolle prestaties.

Oefening baart kunst

In 2023 zal er weer een Duits kampioenschap in Nauwkeurig landen plaatsvinden. Deze keer zal de door EMKA gesponsorde parachutistenclub FSC Remscheid de organisator zijn. In september komen de topatleten van Duitsland samen in Plate bij Schwerin (Mecklenburg-Vorpommern, Duitsland). Maar de voorbereidingen zijn al maanden aan de gang. De FSC is vooral blij met de deelname van de Bundeswehr Sport Promotion Group. Naast een hoofdcoach, een assistent-coach en een leider vergezeld door zijn plaatsvervanger, bestaat dit team uit 18 topatleten - een noodzakelijk onderdeel van de wereldtop.

Met 40 wereldtitels in de afgelopen tien jaar kan het team terugkijken op vele successen. Daarnaast zal Stefan Wiesner, Duits, Europees en wereldkampioen precisielandingen, aanwezig zijn. EMKA en de gastparachuteclub Remscheid e.V. zijn verheugd over deze toezegging. Het Duitse kampioenschap wordt een mijlpaal in de 50-jarige geschiedenis van FSC Remscheid vanwege de topklasse gasten.

Toewijding aan het werk van de kinderhospice

Onze steun aan de Caritasvereniging Wuppertal gaat ook over een buitengewoon team. Op 10 februari 2023 betuigen wij onze gezamenlijke steun aan het werk van het kinderhospice en de families van kinderen met een ernstige ziekte. Sinds 16 jaar symboliseren de groene linten hoop en solidariteit op deze speciale landelijke dag. Dit is om de onderwerpen dood en sterven onder de aandacht van het publiek te brengen.

Deze onderwerpen zijn nog steeds taboe voor velen, maar niet voor EMKA. Dankzij de waardevolle inspanningen van mevrouw Marita Runge als Caritas-ambassadrice en beschermvrouwe van de campagne, samen met de EMKA-medewerkers, zijn we ons bewust geworden van het onschatbare werk dat in de kindertehuizen wordt verricht en we beschouwen de steun van het team voor deze inspanning als een natuurlijke uitdrukking van de hulp die ieder van ons kan geven.